Wie treft Ajax rondom de wedstrijden in de Champions League? | Ajax Showtime

Wie treft Ajax rondom de wedstrijden in de Champions League?

door BartVeenstra 3

Bron Ajax Showtime

Wie treft Ajax rondom de wedstrijden in de Champions League?

door BartVeenstra 3

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Wie treft Ajax rondom de wedstrijden in de Champions League? De Amsterdamse club is dankzij het landskampioenschap zeker van de groepsfase van het miljardenbal en om die reden is het interessant wie Ajax treft rondom die Europese wedstrijden.

Voor Ajax begint het seizoen in de Champions League op dinsdag 14 of woensdag 15 september. De loting voor de groepsfase van dit toernooi vindt pas eind augustus plaats, maar de Amsterdammers weten nu wel al wie de tegenstanders zijn rondom die Champions League-wedstrijden.

Ajax speelt namelijk op zaterdag 11 september (18.45 uur) een uitduel bij PEC Zwolle, terwijl het na de eerste groepswedstrijd in de Champions League op zaterdag 18 september (20.00 uur) in eigen huis aantreedt tegen SC Cambuur.

Rondom de tweede speelronde in de Champions League - 28/29 september - speelt Ajax op zaterdag 25 september (16.30 uur) thuis tegen FC Groningen. Enkele dagen na die Europese speelronde speelt Ajax op zondag 3 oktober (12.15 uur) een thuisduel met FC Utrecht.

Kraker tegen PSV na Champions League-wedstrijd

De derde speelronde van de Champions League vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober. Enkele dagen daarvoor speelt Ajax op zaterdag 16 oktober (18.45 uur) de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Vlak na de Europese speelronde wacht Ajax op zondag 24 oktober (16.45 uur) de topper tegen PSV.

Al snel volgt speelronde vier van het miljardenbal: op dinsdag 2 en woensdag 3 november. Ajax gaat op zaterdag 30 oktober (18.45 uur) op bezoek bij Heracles Almelo, terwijl het na de midweekse Europese speelronde op zaterdag 6 november (20.00 uur) in Amsterdam aantreedt tegen Go Ahead Eagles.

Speelronde vijf van de Champions League wacht op dinsdag 23 en woensdag 24 november. Ajax speelt op zaterdag 20 november (21.00 uur) een uitduel bij RKC Waalwijk, terwijl het op zondag 28 november (12.15 uur) op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam.

Topper tegen AZ na laatste groepswedstrijd Champions League

De mogelijk beslissende zesde speelronde in de Champions League vindt plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 december. Ajax speelt op zaterdag 4 december (21.00 uur) in eigen huis tegen Willem II, waarna op zondag 12 december (14.30 uur) de lastige thuiswedstrijd tegen AZ wacht.

Het kan zijn dat bepaalde wedstrijden nog worden verplaatst als het programma van de Champions League bekend is. Sommige wedstrijden kunnen dan van de zaterdag naar de zondag worden gezet of andersom. Bovendien kunnen ook de tijdstippen van de duels nog altijd wijzigen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties