Vos: 'Hebben een goed toernooi gespeeld'

door BvdPloeg 5

Vos: 'Hebben een goed toernooi gespeeld'

door BvdPloeg 5

Laatst geüpdatet

Dave Vos kan niet anders dan tevreden zijn met zijn ploeg tijdens de Future Cup. De coach stelt in gesprek met Ajax TV dat hij niet alle wedstrijden het hoogste niveau zag, maar ook in de finale zag hij zijn spelers reageren.

'We hebben in de eerste helft niet het niveau gehaald van de wedstrijd ervoor. We brachten niet de energie en beleving en dan geef je twee goals weg. Na rust hebben ze goed gereageerd en dan krijg je het publiek mee en ontstaat er iets. Hij moet dan goed vallen en je moet wat rustiger blijven', zo analyseert Vos de finale tegen Juventus, die met 2-1 verloren ging.

'Het is een prachtig toernooi', vervolgt de jonge trainer. 'Het gaat om spelers uitdagen tegen topclubs. We leggen de druk hoog en kijken dan of ze nog steeds dezelfde handelingen kunnen verrichten. Ik heb iedere keer ons team gezien, met onze principes. Teleurstellingen meemaken is prachtig op deze leeftijd. Uiteindelijk moet je er in Ajax 1 staan, nu moet je ervan leren. Je probeert ze erop voor te bereiden. We hebben een goed toernooi gespeeld en ik ben tevreden en trots op de jongens.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties