Vijf Ajacieden bij Oranje O18 voor trainingsstage

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax Showtime

Vijf Ajacieden bij Oranje O18 voor trainingsstage

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-talenten Prince Aning, Chahine van Bohemen, Tristan Gooijer, Sten Kremers en Raphaël Sarfo zullen zich op 21 en 22 juni bij Oranje O18 melden voor een tweedaags trainingskamp. De jonge voetballers behoren tot de selectie die in Zeist een trainingskamp zal afwerken.

Aning (linksback), Van Bohemen (linksback), Gooijer (rechtsback), Kremers (doelman) en Sarfo (aanvaller) speelden afgelopen seizoen allen voor Ajax O17, maar doordat de competities begin oktober stil werden gelegd kwam het vijftal sindsdien niet meer officieel in wedstrijdverband in actie. Eind deze maand krijgen de talenten van de KNVB toch de kans om hun kwaliteiten aan de technische staf van de nationale O18-selectie te tonen.

Dit geldt vooralsnog niet voor de grote Ajax-talenten Amourricho van Axel Dongen, Jaydon Banel, Julian Brandes, Nassef Chourak, Olivier Aertssen en Tom de Graaf. Dit zestal is namelijk op de stand by-lijst geplaatst en zal zich - als iedereen uit de huidige selectie fit blijft - dus niet bij Oranje O18 hoeven te melden. Dit is opvallend, omdat bijvoorbeeld Van Axel Dongen zelfs zijn debuut bij Jong Ajax al heeft gemaakt en geldt als absoluut toptalent uit de 2004-lichting. Naar verluidt wil de KNVB het tweedaagse trainingskamp van Oranje O18 echter voornamelijk gebruiken om een aantal andere talenten dan gebruikelijk aan het werk te zien.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Memphis namens Oranje een penalty scoort tegen Oekraïne? Zet in en krijg 4,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties