Vier spelers van Ajax genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar

door BartVeenstra 20

Bron De Telegraaf

Vier spelers van Ajax genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar

door BartVeenstra 20

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Vier spelers van Ajax maken kans kom verkozen worden tot talent van het jaar, beter bekend als het Johan Cruijff Talent van het Jaar. Dat valt te lezen in de zaterdageditie van De Telegraaf.

Namens Ajax behoren Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Brian Brobbey tot de genomineerden. De andere genomineerde spelers zijn: Owen Wijndal, Cody Gakpo, Myron Boadu, Calvin Stengs, Joey Veerman, Abdou Harraoui, Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia, Jordan Teze en Donyell Malen.

Een veertienkoppige jury maakt na de laatste speelronde van de Eredivisie bekend welke speler het talent van het jaar is. Die jury bestaat uit onder meer Frank Rijkaard, Erik ten Hag, Dick Advocaat, Pascal Jansen en bondscoach Frank de Boer. De beste jonge voetballer mag vanuit de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aanleggen op een plek naar keuze.

De laatste keer dat de prijs werd uitgereikt, was in 2019. Toen werd Frenkie de Jong verkozen tot talent van het jaar. Een jaar eerder ging Matthijs de Ligt met de prijs aan de haal. Woensdag wordt bekend wie het talent van het afgelopen seizoen is geweest.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties