VI: Van Gaal kiest voor Cillessen als doelman tegen Noorwegen

door Bart Veenstra 18

Bron Voetbal International

VI: Van Gaal kiest voor Cillessen als doelman tegen Noorwegen

door Bart Veenstra 18

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen staat dinsdagavond onder de lat bij het Nederlands elftal. Dat maakt Voetbal International dinsdagmiddag bekend. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd zodoende, bij afwezigheid van de geblesseerde Justin Bijlow, dus niet voor Mark Flekken.

Van Gaal moest richting de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen de keuze maken tussen Flekken en Cillessen. Vorige week gaf de bondscoach nog aan dat Cillessen 'op dat moment' de nummer drie is. 'Ik zeg het er maar weer bij: op dit moment. Bij mij kan hij ook nummer 1 zijn.'

Cillessen is nu, bij afwezigheid van Bijlow, plots de nummer één doelman van Oranje. De laatste keer dat Cillessen onder de lat stond bij Oranje was 14 oktober 2020. Naast Flekken had Van Gaal ook nog de keuze uit Tim Krul, die maandagavond bij de groep kwam. Eerder viel Joël Drommel al af met een blessure.

Cruciale wedstrijd tegen Noorwegen

Het Nederlands elftal kan zich dinsdagavond kwalificeren voor het WK in Qatar. Oranje heeft tegen Noorwegen aan een gelijkspel genoeg voor een WK-ticket. Bij een nederlaag zou Oranje het WK helemaal kunnen mislopen. Het is daarbij afhankelijk van het resultaat bij Turkije - Montenegro, waarbij de Turken niet mogen winnen.

Denk jij dat Davy Klaassen het openingsdoelpunt maakt tegen Noorwegen? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties