Verweij begrijpt irritatie bij Ajax-wissels: 'Er komt ook een WK aan'

door Cristian de Jong 141

Bron De Telegraaf

Verweij begrijpt irritatie bij Ajax-wissels: 'Er komt ook een WK aan'

door Cristian de Jong 141

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij begrijpt dat er irritatie ontstaat rondom de wissels van Ajax, zo meldt hij in de podcast van De Telegraaf. Veel wisselspelers bij de Amsterdammers zouden niet blij zijn met de speeltijd die zij tot nu toe krijgen van oefenmeester Alfred Schreuder.

Zo reageerde Davy Klaassen teleurgesteld na de verloren wedstrijd tegen AZ. Hij vond het jammer dat hij geen minuut mocht invallen tegen Liverpool, terwijl hij af en toe wel in de basis staat in de Eredivisie. 'Ik snap hem wel. Er komt natuurlijk een WK aan', vertelt Verweij. 'Hij heeft altijd bijna alles gespeeld bij Ajax. Ook is hij vaak heel belangrijk geweest. Zijn bijnaam is niet voor niets "Mister 1-0". Er komen nu al veel vragen waarom hij alsnog wordt opgenomen in de selectie van Louis van Gaal. Dat krijg je als je weinig speelminuten maakt. Dus dat hij nu aan de bel trekt bij Schreuder is meer dan logisch, vind ik', aldus de Ajax-watcher.

Niet alleen Klaassen is teleurgesteld met de speelminuten die hij krijgt van Schreuder. 'Het gemor wordt wel hoorbaarder', vervolgt Verweij. 'Dit kun je maar op één manier pareren, en dat is door wedstrijden te winnen. Er zijn allemaal nieuwelingen gekomen bij Ajax. Van Kaplan tot Ocampos en Grillitsch. Die zijn naar Amsterdam gekomen met de hoop dat ze wel wat zouden spelen. Als de resultaten dan tegenvallen, dat zou je dat moeten managen als Schreuder.'

Veel druk op Alfred Schreuder

Verder weet Verweij te vertellen dat er veel druk op de Ajax-trainer gaat komen te staan. De volgende wedstrijd in de Champions League tegen Napoli zal moeten worden gewonnen. 'Als je die niet wint, dan ben je zo goed als uitgeschakeld in de Champions League. De druk komt er nu wel op.' Tijdens de huidige interland periode heeft Schreuder tijd om te puzzelen. Op 4 oktober speelt Ajax thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen Napoli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties