Verweij: 'Ajax kijkt nu naar een rechter centrale verdediger'

door Jesse ter Haar 180

Verweij: 'Ajax kijkt nu naar een rechter centrale verdediger'

door Jesse ter Haar 180

Laatst geüpdatet

Ajax gaat in het restant van de huidige transferperiode op zoek naar een rechter centrale verdediger, zo vertelt Mike Verweij - Ajax-watcher van De Telegraaf - dinsdagavond. Klaas-Jan Huntelaar vertrok, maar een vervanger in de spits komt er niet.

De komst van een nieuwe verdediger lijkt welkom, maar het lijkt niet als een must gezien te worden. Met Perr Schuurs en Jurriën Timber heeft Ajax immers al twee spelers in de gelederen voor die positie. 'Er zijn geluiden dat er nu wordt gekeken naar een rechter centrale verdediger. Geen garantie dat die ook komt', schrijft Verweij.

De Amsterdammers begonnen het seizoen met Schuurs als de vaste verdedigingspartner van Daley Blind. Vooral zijn Champions League-optredens zorgden echter voor veel kritiek en tegen FC Twente begon hij dan ook plots op de bank. Timber mocht hem vervangen en bleef tegen Feyenoord staan in het hart van de verdediging.

In een eerder stadium kwam naar buiten dat Ajax graag naar een vervanger voor Huntelaar op zoek was gegaan, maar dat kwam er niet van. De Raad van Commissarissen van Ajax zag de noodzaak er niet van in. Dinsdag voegde Marc Overmars, directeur voetbalzaken, eraan toe dat de club het vertrek van de routinier intern oplost met Lassina Traoré en Brian Brobbey.

Denk jij dat Ajax in de rust gelijkstaat, maar uiteindelijk wint van AZ? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Meer opmerkingen