Veltman dacht nog niet aan testen van 'nieuw' centrum

door Jesse ter Haar 5

Joël Veltman was niet verbaasd dat hij tegen FC Utrecht gewoon het centrale verdedigingsduo vormde met Daley Blind. Op 27 november speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Lille in de Champions League en dan moeten de Amsterdammers het zonder de twee stellen. Het testen van een nieuw centrum had dan ook tot de opties kunnen behoren, maar daaraan werd nog niet gedacht.

'Ik heb het gewoon prima gedaan', reageert Veltman echter tegenover Voetbal International. 'We hebben nog een wedstrijd, Heracles-thuis. Misschien dat hij (Erik ten Hag, red.) dan het een en ander gaat veranderen, maar dat zie ik dan wel weer. Hopelijk start ik wel gewoon. Misschien laat de stand het toe dat we de laatste twintig minuten zo kunnen spelen.'

Zondag zag Veltman het tegen FC Utrecht makkelijker gaan dan verwacht. 'De goals vielen prima, goed achter elkaar. Dan is het bijna gespeeld. Sommige jongens (van FC Utrecht, red.) zeiden: bedankt voor de tweede helft. Dat zei genoeg. We waren af en toe wat slordig. We scoorden nog wel de 4-0. Het was prima.'

De overtuigende zege op de Utrechters betekende het einde van een bewogen week, waarin Ajax uiteindelijk een domper te verwerken kreeg tegen Chelsea. 'We hebben dinsdag nog een zware wedstrijd gespeeld. Dat merkte je de laatste vijftien minuten wel. Het is lekker als je zo’n wedstrijd wint. Je spoelt de kater wel een beetje weg.'