Van Gaal kiest voor drietal Ajacieden in basis tegen Turkije

door Jesse ter Haar 0

Van Gaal kiest voor drietal Ajacieden in basis tegen Turkije

door Jesse ter Haar 0

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft voor drie Ajacieden gekozen in zijn basiself voor de wedstrijd tegen Turkije. Het betekent dat niet alleen op het veld, maar ook op de bank een drietal Ajacieden zit.

In het doel kiest de bondscoach opnieuw voor Justin Bijlow, de keeper van Feyenoord. De defensie wordt gevormd door Daley Blind en Denzel Dumfries als backs, terwijl er in het centrum een keuze gemaakt moest worden. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij staan in de basis, Matthijs de Ligt zit op de bank.

Het middenveld blijft ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande twee duels onder Van Gaal. Het betekent dat Frenkie de Jong als spelverdeler voor de defensie speelt, met Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum daarvoor. Zij vormen het meest offensieve gedeelte van het middenrif.

In de voorhoede is er eveneens plek voor één Ajacied. Steven Berghuis speelt opnieuw als rechtsbuiten van Oranje, terwijl er op links een keuze gemaakt moest worden. Cody Gakpo verliet het trainingskamp met een blessure en het is Steven Bergwijn die hem vervangt. Memphis Depay staat 'gewoon' in de spits.

In het totaal behoren er zes Ajacieden tot de selectie van het Nederlands elftal, wat betekent dat er ook op de bank drie spelers van Ajax terug te vinden zijn. Devyne Rensch, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber mogen vanaf de bank hopen op speelminuten.

Volledige opstelling Oranje:

Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, De Jong, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Bergwijn.

Krijg 7,25 keer je inzet terug als Oranje met 2-0 wint van Turkije!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties