Van Gaal kiest voor Blind en Klaassen in cruciaal duel met Noorwegen

door Jesse ter Haar 3

Van Gaal kiest voor Blind en Klaassen in cruciaal duel met Noorwegen

door Jesse ter Haar 3

Laatst geüpdatet

Daley Blind en Davy Klaassen staan in de basis van het Nederlands elftal tijdens de cruciale ontmoeting met Noorwegen. Louis van Gaal koos daarmee voor twee Ajacieden, terwijl er drie spelers met een verleden in Ajax 1 in de basiself staan. Ryan Gravenberch en Devyne Rensch nemen op de bank plaats.

De eerste te noteren oud-Ajacied is Jasper Cillessen. Hij keerde tijdens de huidige interlandperiode terug bij Oranje en mag het doel bij afwezigheid van Justin Bijlow dinsdagavond verdedigen. Hij houdt daarmee Mark Flekken op de bank.

In het centrum van de verdediging wijzigt Van Gaal de ploeg eveneens, zij het noodgedwongen. Matthijs de Ligt is de tweede speler met een Ajax-verleden en neemt de plaats van de geblesseerde Stefan de Vrij in. Virgil van Dijk is zijn partner in het hart van de defensie. Daley Blind en Denzel Dumfries zijn de backs van dienst.

Op het middenveld vinden er geen verrassingen plaats. Klaassen vormt die linie samen met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong, de derde van de genoemde oud-Ajacieden. Voorin is er één wijziging in vergelijking met de basiself tijdens het gelijkspel tegen Montenegro. Steven Bergwijn speelt als rechtsbuiten in plaats van Donyell Malen. Memphis Depay is de spits, Arnaut Danjuma de linksbuiten.

Volledige opstelling Oranje:

Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Denk jij dat Davy Klaassen het openingsdoelpunt maakt tegen Noorwegen? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties