Van Gaal hoopt op goede samenwerking tussen Ajacieden: 'Berghuis en Klaassen kunnen wisselen'

door Jesse ter Haar 1

Bron NOS

Van Gaal hoopt op goede samenwerking tussen Ajacieden: 'Berghuis en Klaassen kunnen wisselen'

door Jesse ter Haar 1

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal verwacht vrijdagavond tijdens België - Nederland een goede samenwerking van Davy Klaassen en Steven Berghuis. De twee - van de in totaal vier - Ajacieden moeten afwisselend als controlerende middenvelder en nummer tien spelen, terwijl Frenkie de Jong moet blijven staan.

De opstelling van de UEFA gaf aan dat Berghuis de man achter de spitsen is, maar de reactie van Van Gaal tegenover de NOS lijkt te verraden dat dat in principe niet het geval zal zijn. Klaassen lijkt in eerste instantie de meest aanvallende middenvelder, terwijl Berghuis naast De Jong komt te spelen. 'Berghuis en Klaassen kunnen wisselen. De Jong niet', geeft Van Gaal daarbij aan.

Overigens weet Van Gaal nog niet of hij vrijdag met de sterkst mogelijke basiself speelt. 'Dat moet zich laten zien. Iedereen krijgt kansen. Flekken hebben we vorige keer twee keer laten keepen en nu is Cillessen aan de beurt. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt. Hij heeft heel veel gespeeld, maar we moeten ook de jongeren een keer een kans geven. Dat moeten we gaan bekijken.'

Het is geen geheim dat Van Gaal een liefhebber is van de voetballer Stefan de Vrij. Vrijdag zit hij echter op de bank, terwijl Jurriën Timber in de basis staat. De keuze heeft deels te maken met het moordende schema, zo geeft Van Gaal toe. 'Dat heeft daarmee te maken. Het is van de gekke om na het seizoen vier wedstrijden in elf dagen te spelen. Daar moet ik rekening mee houden. Ik kan spelers niet overbelasten.'

Het drukzetten van Oranje

Tot slot vertelt de bondscoach waar de journalisten en andere kijkers vrijdag op kunnen gaan letten. 'Op de andere manier van drukzetten. Dat is heel belangrijk. Op de manier hoe wij onder de druk van België uitspelen, want zij willen ook drukzetten op de bal. En of de jongens in het veld de beslissing kunnen nemen om één op één te spelen of dat we steeds een man overhouden', aldus Van Gaal, die hoopt op zelfstandigheid van zijn spelers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties