‘Van der Gaag was in beeld bij FC Utrecht’

door Thijs Zwagerman 2

Bron Videoland

‘Van der Gaag was in beeld bij FC Utrecht’

door Thijs Zwagerman 2

Bron Videoland

Laatst geüpdatet

Mitchell van der Gaag was begin vorig seizoen in beeld om de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht te worden. Na het vertrek van John van den Brom naar KRC Genk stond Van der Gaag op een shortlist van FC Utrecht, dat uiteindelijk in zee ging met René Hake.

Hake was ten tijde van het vertrek van Van den Brom de trainer van Jong FC Utrecht en kreeg vervolgens op interim-basis de kans om hoofdtrainer van FC Utrecht te worden. De aanpak van Hake kon zowel de spelers als de directie bekoren, waarna FC Utrecht in de winterstop van het afgelopen seizoen besloot om Hake, die eerder Eredivisie-trainer was bij FC Twente, definitief aan te stellen als nieuwe trainer. Hake haalde met FC Utrecht uiteindelijk de finale van de play-offs om Europees voetbal.

Naast Hake had FC Utrecht echter ook nog andere kandidaten op het oog. Uit de Videoland-documentaire No Guts No Glory blijkt namelijk dat Van der Gaag één van de kandidaten was voor het hoofdtrainerschap bij FC Utrecht. ‘We hebben natuurlijk ons lijstje klaar, dat is logisch. Daarmee kunnen we in alle rust gesprekken gaan voeren. We moeten niet uit emotie gaan handelen, maar de juiste beslissingen nemen. René Hake, Henk Fraser, Fred Rutten of Mitchell van der Gaag, die opties moeten we nu allemaal in kaart gaan brengen. We moeten kijken wie er beschikbaar zijn en dan de juiste keuze maken’, wordt FC Utrecht-technisch directeur Jordy Zuijdam in de documentaireserie geciteerd.

Van der Gaag was de afgelopen twee seizoenen de hoofdtrainer van Jong Ajax. Komend seizoen zal de oefenmeester één van de assistent-trainers van Erik ten Hag zijn bij de Ajax-hoofdmacht. John Heitinga, die de afgelopen jaren Ajax O18 onder zijn hoede had, is gepromoveerd tot hoofdtrainer van Jong Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties