Van der Gaag blij met openingsfase: 'Alles wat we gevraagd hadden'

door Jesse ter Haar 3

Bron ESPN

Bron ESPN

Mitchell van der Gaag, trainer van Jong Ajax, is blij met het spel dat Jong Ajax vrijdagavond op de mat legde in openingsfase tegen SC Cambuur. Hierna zakten de beloften enigszins weg en kwamen de Friezen terug, maar Jong Ajax toonde veerkracht en dus zag Van der Gaag hoe Amsterdammers zich terug knokten.

'In de eerste 35 minuten speelde mijn ploeg volgens alles wat we gevraagd hadden. We hadden voorin goede combinaties en creëerden kansen', aldus de oefenmeester in een interview met ESPN. 'We waren dominant en hadden eigenlijk nog de 2-0 kunnen maken. De laatste tien minuten voor rust vond ik niet goed. Cambuur ging wat meer lange ballen spelen en daar hadden we moeite mee.'

'In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld', zo merkt hij op. 'Cambuur drukte en wij gaven de goal zelf weg. Dan zie je dat het vertrouwen wat minder wordt. We durfden niet echt meer te voetballen. Naarmate de tweede helft vorderde, zag je dat we weer aan het veldspel toe kwamen. Twee minuten voor tijd heb je via Lassina (Traoré, red.) nog de uitgelezen mogelijkheid om op 2-1 te komen.'

Tot slot zoomt Van der Gaag nogmaals in op de eerste 35 minuten van zijn ploeg. Wat vond hij eigenlijk zo goed gaan? 'Met name het positiespel en het balbezit, al had dat nog beter gekund. Het druk zetten was ook prima. We wisten hoe Cambuur de opbouw wilde verzorgen en dat is lastig. Het vergt veel energie van de aanvallers.'

Verwacht jij dat Haller 2 of meer goals scoort tegen Sparta? Zet dan in en krijg 4,20 keer je inzet terug!