[Update] 'Traoré geland in Kiev voor afronding transfer'

door Gino Haverkamp 91

Bron De Telegraaf

[Update] 'Traoré geland in Kiev voor afronding transfer'

door Gino Haverkamp 91

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De transfer van Lassina Traoré naar Shakhtar Donetsk is nagenoeg rond, zo meldt De Telegraaf. De spits van Ajax werd woensdag op Schiphol gespot toen hij in het vliegtuig naar Kiev stapte. Daar zal de keuring van de Burkinees plaatsvinden en kan hij een meerjarig contract tekenen in Oekraïne.

Eerder vertelden zijn zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai van Forza Sports Group aan De Telegraaf dat er goede gesprekken met Shakhtar waren gevoerd en zij bezig waren met het papierwerk in orde maken. 'De plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top', meldden zij toen.

Ajax krijgt naar verluidt een bedrag van tien miljoen euro van Shakhtar voor Traoré. Hierbij moet vermeld worden dat de vaste transfersom iets lager ligt, aangezien er een constructie is opgezet met veel bonussommen.

In Oekraïne hoopt de aanvaller uit Burkina Faso meer aan spelen toe te komen. Tijdens de tweede seizoenshelft verloor Traoré zijn basisplaats en kwam hij niet meer voor in de plannen van Erik ten Hag. Wel was er veel interesse voor de spits vanwege een aantal goede optredens in de Champions League en zijn vijf doelpunten tegen VVV-Venlo.

Update - 17.45 uur (16 juni 2021) - 'Traoré geland in Kiev voor afronding transfer'

Ook de bekende transferjournalist Gianluca Di Marzio maakt melding van de aanstaande transfer van Lassina Traoré naar Shakhtar Donetsk. De Italiaan schrijft dat de Ajacied vrijdagmiddag geland is in Kiev om zijn transfer naar de club af te ronden. Traoré zou, zoals eerder gemeld, Ajax definitief verlaten voor een avontuur in Oekraïne. Naar verluidt betaalt Shakthar Donetsk zo'n tien miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties