[Update] Cassierra speelde met het oog op CL

door Bart Veenstra 44

[Update] Cassierra speelde met het oog op CL

door Bart Veenstra 44

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Peter Bosz heeft voor nieuwkomer Mateo Cassierra in de oefenwedstrijd tegen AFC een plek in de basiself gereserveerd. De Amsterdamse topclub trapt om 19.00 uur af tegen de stadsgenoot.

Opvallend is dat de Colombiaanse spits pas sinds afgelopen maandag (gisteren) in training is bij Ajax. Desondanks mag de aanvaller in de basis starten en beginnen de twee andere spitsen, Richaïro Zivkovic en Kasper Dolberg, op de bank. De vierde Amsterdamse spits, Arek Milik, keert pas op vrijdag 22 juli terug bij Ajax voor zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Verder is er ook een plek in de basis ingeruimd voor middenvelder Daley Sinkgraven, waardoor Lasse Schöne op de bank begint. Anwar El Ghazi, tegen FC Liefering nog goed voor twee doelpunten, begint op de bank. Damil Dankerlui, die niet mee was op trainingskamp naar Oostenrijk, behoort ook tot de selectie, terwijl Pelle Clement afwezig is. Tenslotte: aanvoerder Davy Klaassen (schouderblessure) is nog altijd niet fit genoeg om mee te doen.

Update - 22.07 uur
Ondanks het feit dat Mateo Cassierra pas sinds maandag in training is bij Ajax heeft trainer Peter Bosz de Colombiaanse spits bewust laten spelen. Dat vertelt de oefenmeester na afloop van het oefenduel met AFC (2-2) tegenover het ANP.

'Ik heb hem toch laten spelen, omdat het kort dag is tot aan de wedstrijden in de Champions League over twee weken', doelt Bosz op het feit dat hij mogelijk Arek Milik nog moet missen. 'We hebben hem gisteren voor het eerst laten trainen. Uit de data bleek dat hij er redelijk voor stond. Dan heb ik het liefst dat hij de andere jongens zo snel mogelijk leert kennen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties