'Ünüvar in Football Manager grootste talent in Nederland'

door BartVeenstra 26

'Ünüvar in Football Manager grootste talent in Nederland'

door BartVeenstra 26

Laatst geüpdatet

Ajax-jeugdspeler Naci Ünüvar is in Football Manager 2020 het grootste talent in Nederland. Dat vertelt Jeroen Thijssen, hoofd research van Football Manager in Nederland, tegenover Voetbal International.

Football Manager staat erom bekend veel spelers al op vroege leeftijd 'te scouten'. Volgens Thijssen zou je - wanneer je met een Europese topclub speelt - een poging moeten wagen voor Ünüvar. 'Hij is in Football Manager veruit het grootste talent dat rondloopt in Nederland. Ik heb hem vaak genoeg aan het werk gezien, daar straalt de klasse gewoon vanaf', klinkt een lovende Thijssen, die laat weten dat ook Ryan Gravenberch is terug te vinden op de lijstjes met Nederlandse Football Manager-parels.

Thijssen geeft in het interview ook antwoord op de vraag wie de speler is met de hoogste current ability bij Ajax. Het antwoord op die vraag is Dusan Tadić. De Serviër heeft ten opzichte van vorig seizoen aanpassingen gekregen en daar hoort ook bij dat hij in het nieuwe spel beter inzetbaar is als spits. 'Daardoor komt de current ability (CA) van Tadic net iets hoger uit dan die van Ziyech. Dit betekent dat hij, puur gekeken naar de CA, bij de start van het spel de beste speler van de Eredivisie is', schrijft Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties