Tweede Kamer wil graag dat sport gezien wordt als 'essentiële sector'

door Bart Veenstra 17

Bron NPO Radio 1

Tweede Kamer wil graag dat sport gezien wordt als 'essentiële sector'

door Bart Veenstra 17

Bron NPO Radio 1

Laatst geüpdatet

De Tweede Kamer zou graag zien dat het kabinet sport toevoegt aan de lijst van essentiële sectoren. Een motie van het CDA en de VVD werd dinsdagavond door alle aanwezige partijen ondersteund, zo meldt NPO Radio 1.

Als het kabinet de motie uitvoert, blijft sporten mogelijk tijdens lockdowns. zo valt te lezen. Indiener Joba van den Berg (CDA) reageerde na het Kamerdebat op NPO Radio 1. 'Het is vreemd dat de coffeeshops en slijterijen wel open zijn, maar dat sporten niet kan.'

Het coronavirus is voorlopig nog niet weg en om die reden wil de Tweede Kamer dat het kabinet uitzoekt hoe de sportsector als essentieel gezien kan worden. De Tweede Kamer wil dat sporten mogelijk blijft, ook als er zware coronamaatregelen - zoals nu - gelden.

Van den Berg benadrukt dat het belangrijk is dat mensen aan hun gezondheid werken. Bovendien is het volgens de politica leuk om te sporten. 'Daarom willen we kijken hoe mensen kunnen blijven sporten, ook in moeilijke tijden', aldus Van den Berg, die wil dat het kabinet bijvoorbeeld onderzoekt of sportscholen weer open kunnen en of amateursportwedstrijden mogelijk kunnen blijven.

Goed nieuws voor jeugdteams Ajax

Dat laatste zou goed nieuws zijn voor de jeugdafdeling van Ajax. De jeugdteams van Ajax hebben vanwege de coronamaatregelen vervroegd winterstop gekregen. Onduidelijk is op dit moment of de competitie meteen na de winterstop hervat kan worden.

Van den Berg verwacht niet dat sporten tijdens de huidige lockdown, die tot en met 14 januari geldt, al mogelijk wordt. 'Maar we hopen dat sport een veel belangrijkere rol krijgt bij eventuele toekomstige maatregelen', zegt ze. Eind januari komt het kabinet met een visie op corona voor de middellange termijn.

Wedden op Ajax - Fortuna Sittard? Ontvang negen keer je inzet als Ajax met 5-0 wint!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties