Traoré: 'In Engeland een studiebol geworden'

door HarryVlug 12

Traoré: 'In Engeland een studiebol geworden'

door HarryVlug 12

Laatst geüpdatet

Bertrand Traoré is sinds zijn komst naar Londen flink in zichzelf gaan investeren. Ook op het gebied van school en opleiding stond zijn ontwikkeling niet stil, zo vertelt hij aan Voetbal International.

'In Burkina Faso ben ik wel naar school gegaan en het onderwijs lag me ook goed', zegt de spits. 'Mijn moeder was ook altijd streng voor ons, we moesten serieus zijn in de klas. Tot een diploma leidde het niet, omdat ik vanaf mijn dertiende veel weg was voor het voetbal.' Op vijftienjarige leeftijd vertrok Traoré naar London om te voetballen voor Chelsea. Omdat de spits uit Burkina Faso zo jong was, had Chelsea te maken met strikte regelgeving. Hierdoor moest de nummer negen van Ajax vaak heen en weer reizen. Uiteindelijk kreeg hij toch een visum als student in Londen.

'In Engeland heb ik mezelf niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ben ik ook een studiebol geworden', stelt de nieuwe zomeraanwinst van de Amsterdammers. 'Ik had naast het voetbal niet veel, waardoor ik me ook met school kon bezighouden. In een paar jaar heb ik de opleiding Science, Sports and Excercise afgerond. Dat maakte me trots, en dat ik een studie kon volgen was sowieso niet vanzelfsprekend. Veel kinderen in Burkina Faso kunnen helemaal niet naar school, ik kreeg dankzij het voetbal de kans mezelf ook op dat vlak verder te ontwikkelen. Voorlopig zal alles op het voetbal zijn gericht, maar wie weet kan ik in de toekomst nog iets met het diploma doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties