Timber na plaatsing voor knock out-fase Champions League: 'Dat is knap, hè?'

door Jesse ter Haar 10

Bron Ziggo Sport

Jurriën Timber is trots op het bereiken van de volgende ronde van de Champions League met Ajax. Er was een zege in Dortmund voor nodig en hoewel de verdediger erkent dat die allesbehalve makkelijk tot stand kwam, voelt hij dat zijn ploeg de foutloze score in het miljardenbal verdient.

'Dat is knap, hè? Aan het begin had je niet gezegd dat dit zou gebeuren, maar je gaat van wedstrijd tot wedstrijd en we hebben de eerste wedstrijden goed gespeeld', aldus Timber in gesprek met Ziggo Sport. 'Vandaag hebben we ons goed herpakt, dus we hebben laten zien dat die twaalf punten verdiend zijn.'

'We hadden het hier superlastig vandaag. In de eerste helft waren we niet best', geeft hij wel toe. 'Zij pakten een rode kaart en wij kwamen met 1-0 achter. Ik had het gevoel dat het geen penalty was. Voor mijn gevoel viel hij heel makkelijk. Maar ik weet ook niet of het een rode kaart was. De scheidsrechter beslist uiteindelijk. Die penalty was wel kut.'

Zelfs tegen tien man duurde het even voordat Ajax écht grip op de wedstrijd kreeg, zo merkte ook Timber. 'Op een gegeven moment merkte je dat zij geen kansen meer kregen en dat het wachten was op een grote kans voor ons. Op een gegeven kwam die en toen was het direct een goal. In de eerste helft kregen we wat kansen en maakten wij hem niet, maar in de tweede helft was de eerste grote kans gelijk een goal.'

De complimenten van Van Basten

Vooraf kreeg Timber compliment van Marco van Basten. De analist gaf aan dat het leuker is om naar voetbal te kijken als de jonge verdediger speelt. Hij ziet het als een mooi compliment. 'Ik speel graag vooruit en ik voetbal gewoon graag. Als ik de bal krijg, zoek ik naar oplossingen en ik blijf rustig aan de bal. Ik geniet zeker, vooral op het moment dat we met 1-2 voor komen. Daarvoor is het heel veel focussen, maar op een gegeven moment moet je ervan genieten.'