Timber: 'Er komen alleen maar mooie en lastige wedstrijden aan'

door Melle Goekoop 5

Bron Ajax TV

Timber: 'Er komen alleen maar mooie en lastige wedstrijden aan'

door Melle Goekoop 5

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber kijkt uit naar de komende weken. Zo speelt de verdediger van Ajax zaterdag de uitwedstrijd bij sc Heerenveen, die voor Timber een speciaal randje heeft. Begin 2020 maakte hij in die wedstrijd zijn basisdebuut bij Ajax. In de week daarop volgen de thuiswedstrijden tegen Borussia Dortmund en PSV.

'Je moet gewoon wel weer punten pakken', vertelt Timber over de wedstrijd tegen sc Heerenveen tegen Ajax TV. 'Je kan geen punten laten liggen. De concurrentie hijgt namelijk in je nek. Heerenveen uit is sowieso een lastige uitwedstrijd.' Heerenveen is wel een tegenstander die Timber ligt. 'Als je kijkt naar de laatste wedstrijden wel ja', lacht de verdediger.

Vervolgens speelt Ajax de Champions League-westrijd tegen Borussia Dortmund. Het is nog onzeker of Erling Braut Haaland van de partij is, maar daar maakt Timber zich niet druk om. 'Dortmund heeft heel veel goede spitsen. Haaland is natuurlijk top, maar ook als hij meespeelt, moet je op de andere spelers om hem heen letten. Dortmund wordt in ieder geval een prachtige wedstrijd.'

Daarna volgt het duel met PSV. 'We moeten ons revancheren tegen PSV (na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal, red.), maar we kijken altijd van wedstrijd tot wedstrijd. Laten we maar beginnen met Heerenveen, vervolgens kijken we verder', sluit de verdediger lachend af.

Bookmaker: Ajax de favoriet in Heerenveen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties