Timber en Rensch door UEFA opgenomen in lijst met grootste talenten van 2022

door Terrence Riepma 16

Bron UEFA.com

Timber en Rensch door UEFA opgenomen in lijst met grootste talenten van 2022

door Terrence Riepma 16

Bron UEFA.com

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn door de UEFA opgenomen in de ones to watch-lijst voor het jaar 2022. Dat valt te lezen op de officiële site van de Europese voetbalbond. Deze lijst is een overzicht van spelers die door de UEFA als grootste talenten worden gezien en dit jaar in de gaten moeten worden gehouden vanwege hun uitzonderlijke talent.

Timber brak vorig kalenderjaar definitief door in Ajax 1 en dat is ook de UEFA niet ontgaan: 'Ajax heeft opnieuw goud in handen met Timber. De sierlijke verdediger is verankerd in de identiteit van de club, maakte indruk in de groepsfase van de Champions League en heeft al zes interlands voor Nederland', zo valt te lezen op de site van de voetbalbond.

Rensch mag eveneens rekenen op lovende woorden. De verdediger maakte vooral in de tweede seizoenshelft van 2020-2021 zijn minuten in Ajax 1 door een blessure van Noussair Mazraoui, maar moet het nu weer doen met een plek op de bank. Toch is de UEFA onder de indruk van de tiener: 'Een ander pareltje van Ajax, die zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten kan.'

Timber en Rensch in voetsporen van Gravenberch

Timber en Rensch zijn niet de eerste Ajacieden die opgenomen zijn in de ones to watch-lijst van de UEFA. In 2021 kwam de naam van Ryan Gravenberch nog terug in deze lijst, die wordt samengesteld door enkele journalisten en verslaggevers van UEFA.com.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties