The Guardian schaart alleen Ünüvar onder zestig grootste talenten

door Jesse ter Haar 20

The Guardian schaart alleen Ünüvar onder zestig grootste talenten

door Jesse ter Haar 20

Laatst geüpdatet

De Ajax-jeugd staat er momenteel niet geweldig op in Groot-Brittanië, zo blijkt uit een lijst van The Guardian bestaand uit de grootste talenten die geboren zijn in 2003. Slechts één Ajacied heeft het tot de top 60-lijst weten te schoppen en dat is Naci Ünüvar.

Jeugdspelers van Ajax komen doorgaans steevast voor op lijstjes waarin er naar de toekomst gekeken wordt. Zo werden Ryan Gravenberch, Sergiño Dest en Lassina Traoré dit jaar nog genomineerd voor de Golden Boy Award. Later kwamen aankopen Antony en Mohammed Kudus daar ook nog eens bij.

Vanuit Groot-Brittannië is er dus een stuk minder vertrouwen in de jongelingen van Ajax. Wel is er nog één andere Nederlander die door het Engelse medium een grote toekomst toegedicht krijgt. Xavi Simons, speler van Paris Saint-Germain, behoort tot de lijst.

Overigens beleeft Ünüvar tot op heden niet zijn meest succesvolle seizoen uit zijn nog prille carrière in het profvoetbal. In de Keuken Kampioen Divisie speelde hij dit seizoen tot nu toe vijf wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij nog niet wist te scoren en ook nog geen assist gaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties