'Ten Hag zei in de kleedkamer: als journalist zegt dat iets wit is, moet jij zwart zeggen'

door Jesse ter Haar 40

Bron De Telegraaf

'Ten Hag zei in de kleedkamer: als journalist zegt dat iets wit is, moet jij zwart zeggen'

door Jesse ter Haar 40

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag zou zijn spelers al vanaf het begin van zijn dienstverband bij Ajax waarschuwen voor de media, zo beweert Valentijn Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De verslaggever raakte tijdens de persconferentie van zondag in discussie met de trainer en om die reden komt het verhaal naar boven.

Driessen vertelt hoe volgens hem de vork in de steel zit. 'Eén van de eerste keren dat Erik ten Hag in de kleedkamer kwam bij Ajax, toen zei hij: als journalisten zeggen dat iets wit is, dan moet jij zeggen dat het zwart is. Want ze proberen je altijd in een bepaalde hoek te duwen en te veroordelen. En daar moet je echt heel erg voor uitkijken', claimt hij.

De woordenwisseling van zondag ontstond rondom de discussie over de manier waarop Ajax was omgegaan met de recente coronabesmettingen binnen die club. De gevallen kwamen in Portugal aan het licht en in plaats van het in quarantaine plaatsen van de desbetreffende personen, vloog Ajax ze per privéjet naar huis.

Zondag gaf Ten Hag de fout van Ajax echter niet toe en dat ergert Driessen. 'Als je dat gewoon toegeeft, dan is er niets aan de hand. Maar ik wil eigenlijk niet eens Erik ten Hag hiervoor veroordelen, veel meer Edwin van der Sar. Dat is de directeur van de club en die had vorige week moeten reageren op het moment dat dit naar buiten kwam. Dan moet je als algemeen directeur voor de troepen staan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties