Ten Hag zag een 'fantastisch' Ajax in beginfase

door Bart Veenstra 3

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de beginfase van Ajax in het duel met PEC Zwolle. De Amsterdammers waren in de eerste fase van die wedstrijd heer en meester en kwamen dan ook op een verdiende 0-3 voorsprong. In het restant van de wedstrijd moest Ajax twee treffers incasseren, waardoor het toch nog spannend werd in Overijssel: 2-4.

'Drie punten, we hebben gewonnen en daar gaat het om. Het was een wedstrijd met niet twee, maar met meerdere gezichten', zegt Ten Hag in een reactie tegenover de NOS. 'Ik zag een heel goed Ajax in de start, misschien wel een fantastisch Ajax, dat de tegenstander volkomen overklast in die fase. Je scoort drie keer en we hadden misschien wel een vierde moeten maken.'

Door een noodgedwongen wissel van Lisandro Martínez - 'hij werd eruit geschopt' - veranderde de wedstrijd een beetje, zo zag Ten Hag. 'In de rust hebben we dat kunnen herstellen, maar ook na rust was er weer een vervelend moment', doelt de trainer op de blessure van Edson Álvarez. Het duurde lang voordat de Mexicaan gewisseld kon worden. 'In eerste instantie was het mij niet bekend dat het zo ernstig was. Hij was groggy.'

Ten Hag wilde vervolgens Ryan Gravenberch inbrengen, maar volgens de trainer had dat veel sneller gekund. 'Het duurde veel te lang voordat onze wisselspeler klaar was. Hij had allang ready moeten zijn, hij had in de eerste helft ook al warmgelopen. Maar goed: hij kwam er daarna goed in en dat deed hij uitstekend. Al stond het ondertussen wel 2-3 en dat was een goede test voor de ploeg om daarmee om te gaan. Het team houdt het hoofd koel, verdedigt goed en met de 2-4 is de wedstrijd gesloten.'