Ten Hag weerlegt kritiek: 'Haller liefhebber en heel gedreven' | Ajax Showtime

Ten Hag weerlegt kritiek: 'Haller liefhebber en heel gedreven'

door BartVeenstra 11

Ten Hag weerlegt kritiek: 'Haller liefhebber en heel gedreven'

door BartVeenstra 11

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag maakt zich er totaal niet druk om dat Sébastien Haller na zijn doelpunten niet van het uitbundige juichen is. De spits toont af en toe weinig emotie en door sommige analisten werden er vrij snel vraagtekens gezet bij zijn gedrevenheid en passie.

Zo vroeg oud-Ajacied Rafael van der Vaart zich bij Studio Voetbal zelfs af of Haller 'voetballen wel leuk' vindt. Ten Hag geeft aan dat 'veel beeldvorming' is. 'Mensen drukken graag een stempel op spelers. Zo ook op Sébastien. Hij is een echte liefhebber van het spelletje, is heel gedreven en hij is een heel sociaal type', aldus de trainer tegenover Ajax Life.

Rob Alflen, in het verleden trainer van FC Utrecht, kan wel begrijpen dat mensen van buiten zich afvragen of Haller 'het spelletje' wel zo leuk vindt. 'Niet iedereen is even uitbundig. Sébastien is een heel rustige jongen. Hij was in de kleedkamer absoluut geen druktemaker, had soms wat tijd voor zichzelf nodig. Maar hij paste wel in de groep, was heel sociaal.'

Haller fysiek én voetballend beter

Haller kende na zijn FC Utrecht-tijd een goede periode bij Eintracht Frankfurt, maar bij West Ham United ging het de laatste anderhalf jaar wat minder. Toch ziet Ten Hag geen speler die minder vertrouwen heeft. De oefenmeester vindt de spits 'onverstoorbaar'. Bovendien leeft Haller voor de sport, zo zegt Ten Hag.

'Dus dat hij fysiek nog sterker uit het buitenland is gekomen, is voor mij geen verrassing', zegt de Ajax-trainer. 'Voetballend is hij ook beter geworden. En hij heeft power, dat had hij altijd al. Ondanks zijn grote en sterke lichaam heeft hij een verbluffend goede techniek.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Bron Ajax Life

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties