Ten Hag 'trots' op Tagliafico: 'Hij zat op vijftig of zestig procent'

door Gino Haverkamp 66

Ten Hag 'trots' op Tagliafico: 'Hij zat op vijftig of zestig procent'

door Gino Haverkamp 66

Laatst geüpdatet

Op het gebied van fitheid heeft de selectie van Ajax de afgelopen dagen weer de nodige stappen gezet, zo verzekert Erik ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de competitie-opener tegen NEC van zaterdagavond. Het team is echter nog niet waar het moet zijn.

Het ontbrak Ajax aan fitheid zaterdag, toen er met 0-4 werd verloren van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, zo luidde de lezing van Ten Hag vorig weekend. Er ging wel meer goed en minder goed tegen de Eindhovenaren, zo vertelt hij. 'Daar kunnen we ons voordeel uit halen, zo zien de spelersgroep en ik dat. Maar laat ik duidelijk zijn: het was de afgelopen dagen niet gezellig.'

'We weten dat we fysiek en mentaal topfit moeten zijn in dit soort topwedstrijden', vervolgt Ten Hag. 'Het zit hem in de kleine momenten, hele kleine momenten, die zo'n wedstrijd een bepaalde richting geven en die waren niet aan ons.' Toch zag Ten Hag een goede eerste helft, waarin Ajax volgens hem 'fantastisch' voetbalde.

Fitheid op orde krijgen is het devies

Het is vooral zaak om de fitheid van de Ajacieden op orde te krijgen. 'Er zijn nog een paar stappen te zetten, maar de wedstrijd tegen PSV afgelopen week heeft geholpen', meent Ten Hag. 'We hebben een grote stap voorwaarts gezet.' Volgens de 51-jarige oefenmeester zorgt het spelen van wedstrijden ervoor dat de fitheid bij spelers vanzelf beter wordt.

Tegen PSV was de fitheid van enkele Ajacieden dusdanig ondermaats, dat Ten Hag noodgrepen moest doen. Zo was Nicolás Tagliafico eigenlijk niet in staat een duel met hoge intensiteit te spelen. 'We hebben er vorige week alles gedaan en hebben een speler opgesteld, Tagliafico, die verre van fit was. Toch heeft hij de verantwoordelijkheid genomen, omdat we geen andere opties hadden.' Het resultaat was echter niet helemaal je-van-het, zo geeft ook Ten Hag toe. 'Maar ik ben trots, ondanks dat hij op vijftig, zestig procent zat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties