Ten Hag posteert Traoré in de spits, Neres of Tadić op tien | Ajax Showtime

Ten Hag posteert Traoré in de spits, Neres of Tadić op tien

door Jesse ter Haar 24

Ten Hag posteert Traoré in de spits, Neres of Tadić op tien

door Jesse ter Haar 24

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag kiest dinsdagavond voor een erg aanvallend Ajax tegen Atalanta Bergamo. De oefenmeester van de Amsterdammers verrast enigszins met Lassina Traoré in de spits, waarbij David Neres waarschijnlijk vanuit de tien-positie zal spelen.

Voor Traoré lijkt de basisplek een beloning voor onder andere zijn goede spel tegen VVV-Venlo. Tijdens de 0-13 recordzege was de Burkinees bij acht goals betrokken: vijfmaal scoorde hij en daarnaast leverde hij drie assists. Verder zal Antony zijn Champions League-debuut maken namens Ajax. In de thuiswedstrijd tegen Liverpool was hij er wegens problemen met zijn fitheid niet bij. De Braziliaan flankeert Traoré vanaf rechts.

Vanaf de linkerkant zal Dusan Tadić dat dinsdagavond doen. De Serviër speelde tegen Liverpool al snel een centrale rol, nadat Mohammed Kudus uitviel met een blessure, maar hij keert nu weer terug aan de zijkant van het veld. Neres, doorgaans ook buitenspeler, lijkt achter de spitsen te spelen, de positie waarop Quincy Promes de voorbije weken vaak speelde. Vermoedelijk krijgen Neres, Antony en Tadić wel de ruimte om te bewegen in de ruimtes rond Traoré.

Achter Neres spelen Davy Klaassen en Ryan Gravenberch als controlerend blok op het middenveld. Achterin zijn er geen verrassingen bij Ajax. Sean Klaiber speelde nog tegen VVV-Venlo, maar Noussair Mazraoui keert 'gewoon' terug in de basis tegen Atalanta. De andere back is Nicolás Tagliafico, terwijl Perr Schuurs en Daley Blind het defensieve centrum vormen. André Onana staat als vanzelfsprekend op doel.

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Neres, Gravenberch; Antony, Traoré, Tadić.

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties