Ten Hag kritisch op 'leiders': 'Die spelers zullen dat ondubbelzinnig moeten vertellen'

door Bart Veenstra 42

Bron Het Parool

Ten Hag kritisch op 'leiders': 'Die spelers zullen dat ondubbelzinnig moeten vertellen'

door Bart Veenstra 42

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag zou graag meer overgave van zijn spelers willen zien. Ajax verspeelde zondagavond in het thuisduel met Go Ahead Eagles (0-0) wederom dure punten in de strijd om de landstitel.

Het verschil bij Ajax tussen sommige wedstrijden is groot. Waar de Amsterdammers in de Champions League twee keer van Borussia Dortmund wisten te winnen, kon het elftal van trainer Erik ten Hag in de Eredivisie niet eens scoren tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

Tegen de Go Ahead Eagles lag het in ieder geval niet aan het publiek, zo gaf Ten Hag aan. 'Zij hebben er alles aan gedaan om ons over het dode punt heen te helpen, maar wij niet', doelt Ten Hag op een bepaalde 'hooghartige attitude'.

'Ook een paar spelers die weten wat ervoor nodig om die schaal te winnen'

Die attitude kan Ajax zich niet permitteren, zo weet ook Ten Hag. 'Als je kampioen wilt worden, dan moet je aan een aantal factoren voldoen', citeert Het Parool de trainer van Ajax. 'Volledige overgave is er daar één van. Het is mijn taak om de ploeg te pushen, met de rest van de staf, maar we hebben ook een paar spelers die weten wat ervoor nodig is om die schaal te winnen. En die spelers zullen dat de rest ondubbelzinnig moeten vertellen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties