Taylor verwacht geen basisplaats: 'Aan mijzelf om te laten zien waarom ik in de basis hoor'

door Bart Veenstra 142

Bron Ziggo Sport

Taylor verwacht geen basisplaats: 'Aan mijzelf om te laten zien waarom ik in de basis hoor'

door Bart Veenstra 142

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor gaat er niet per se vanuit dat hij het komende seizoen basisspeler bij Ajax is. De talentvolle middenvelder, die onlangs zijn contract bij Ajax verlengde tot de zomer van 2027, weet dat je een basisplaats bij Ajax moet verdienen en niet zomaar krijgt.

Na het vertrek van Ryan Gravenberch is er een positie vrij op het middenveld gekomen en in het laatste deel van vorig seizoen vulde Taylor die rol met verve in. In het nieuwe seizoen is er echter volop concurrentie op het middenveld van Ajax. Denk aan Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Steven Berghuis als concurrenten. Mogelijk komt ook Daley Blind in beeld als middenvelder nu Ajax zich heeft versterkt met Calvin Bassey en Owen Wijndal.

Een basisplaats is voor niemand een garantie en ook Taylor beseft dat. 'Ik verwacht geen basisplaats', zegt hij in een Q&A met Ziggo Sport. 'Het is aan mijzelf om te laten zien waarom ik in de basis hoor te staan. Het is aan de trainer, dus je verwacht het niet', zegt hij.

Het doel van Taylor dit seizoen is om zoveel mogelijk wedstrijden in Ajax te spelen. Daarnaast wil hij ook belangrijk zijn met doelpunten. Hoeveel goals hij hoopt te maken. 'Ik hoop op acht doelpunten', zegt Taylor, die het liefst op 'acht' speelt. 'Gewoon aanvallen en verdedigen. En ja, ik kan ook als verdedigende middenvelder spelen. Dat heb ik in de jeugd veel gedaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties