Tadić verkozen tot Speler van het Jaar in Servië; Ajacied ontvangt de Gouden Bal

door Jesse ter Haar 13

Bron FSS

Tadić verkozen tot Speler van het Jaar in Servië; Ajacied ontvangt de Gouden Bal

door Jesse ter Haar 13

Bron FSS

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić is verkozen tot Speler van het Jaar in Servië, zo maakt de Servische voetbalbond (FSS) bekend via Twitter. De Ajacied wordt daarmee beloond voor zijn spel in het jaar 2021. Niet alleen speelde hij een grote rol in het succes van Ajax, ook had hij een belangrijk aandeel in het veroveren van het WK-ticket met Servië.

Het land belandde in de WK-kwalificatiereeks in een nek-aan-nekrace met Portugal, waarbij beide landen in een onderling de beslissing moesten brengen. Tadić en de zijnen wisten het duel met 1-2 te winnen en de linkspoot was verantwoordelijk voor één van de twee treffers.

Dat is nog niet alles, want Tadić brak in het jaar 2021 een wereldrecord. Nooit eerder gaf een speler 37 assists in één kalenderjaar en dit jaar was het de Serviër die het voor elkaar kreeg. Het oude record - 36 assists - stond op naam van Lionel Messi.

Niet alleen Tadić viel dinsdagavond in de prijzen. Bondscoach Dragan Stojkovic werd de Trainer van het Jaar, terwijl het winnende doelpunt van Aleksandar Mitrovic tijdens Portugal - Servië de titel Doelpunt van het Jaar kreeg. Donderdag krijgen de prijzenwinnaars hun trofee, wat in het geval van Tadić de Gouden Bal betreft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties