Tadić verklaart geheim achter fitheid: 'Elke dag bezig zijn met je lichaam'

door Bart Veenstra 12

Bron Algemeen Dagblad

Tadić verklaart geheim achter fitheid: 'Elke dag bezig zijn met je lichaam'

door Bart Veenstra 12

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Dušan Tadić verklaart tegenover het Algemeen Dagblad het geheim achter zijn fitheid. De Serviër miste sinds zijn komst bij Ajax nog altijd geen enkele wedstrijd in de Eredivisie en dat is bijzonder te noemen.

'Het belangrijkste is dat je elke dag bezig bent met je lichaam, van je hoofd tot aan je tenen', zegt hij tegenover de ochtendkrant. 'En ik zeg bewust elke dag, omdat dit vaak onderschat wordt. Als je het één keer in de week of één keer in de maand doet, bereik je niet wat je kunt bereiken.''

Wat betreft blessurepreventie en optimale wedstrijdvoorbereiding laat de aanvoerder van Ajax niets aan het toeval over, zo valt te lezen. Voor en na de trainingen is de Serviër vaak te vinden in het krachthonk, waar hij een programma afwerkt dat hij al jaren van zijn Servische fysiotherapeut - die man heet Andreja Milutinović - krijgt toegestuurd.

Banaan met honing

Een dag voor een wedstrijd begint Tadić met het naar binnen werken van veel koolhydraten en het drinken van liters water. Daar mengt hij dan af en toe een bruistablet doorheen om krampverschijnselen te voorkomen. Wanneer Ajax in de avond speelt, eet hij in de middag al een bord pasta, vis of kip. Voor de wedstrijd eet hij dan nog een broodje.

Vlak voor de aftrap eet hij nog een banaan met honing. Volgens het Algemeen Dagblad zweert Tadić daarbij. Een ander feitje: Tadić speelt op ijzeren noppen en om te vermijden dat er schuring ontstaat, gaat er een pleister om de teen naast de grote teen. Bovendien draagt hij, in tegenstelling tot veel andere spelers, ook nog altijd enkelbeschermers.

Tadić zelf ziet dat veel spelers bij Ajax zich aan zijn discipline optrekken. 'Ze vragen me weleens advies en ik vind het ook wel leuk als ik zie dat ze er iets mee doen', aldus de aanvoerder, die Cristiano Ronaldo als voorbeeld heeft als het gaat om fitheid. 'Zijn naam ligt wellicht voor de hand, maar hij is op zijn 36ste nog altijd fit en hongerig.'

Denk jij dat Ajax het seizoen afsluit met een 0-2 overwinning op Vitesse? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties