Tadić en Klaassen maken met goals tegen PEC Zwolle kans op Doelpunt van de Maand

door Jesse ter Haar 13

Bron Ajax TV

Tadić en Klaassen maken met goals tegen PEC Zwolle kans op Doelpunt van de Maand

door Jesse ter Haar 13

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

De maand april zit erop en dat betekent dat het tijd is voor de verkiezing van Doelpunt van de Maand. De verschillende elftallen van Ajax - Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax-jeugd - maakten weer tal van mooie doelpunten en daarvan zet Ajax TV er vijf op een rijtje.

De eerste genomineerde goal is die van Brian Brobbey tegen NEC. Hij besliste de uitwedstrijd ermee in het slot van de wedstrijd en dus kan het doelpunt weleens van levensbelang zijn geweest in de titelrace. De spits gebruikte zijn lichaam goed, zette zijn tegenstander aan de kant en schoot vanuit de draai knap raak achter de goalie van de Nijmegenaren.

Ook de Ajax-jeugd komt aan bod. Het was David Voute die namens Ajax Onder 17 een werkelijk fabelachtige goal maakte. In de wedstrijd tegen De Graafschap rekende hij op zeer fraaie wijze af met twee tegenstanders, waarna hij ook de keeper nog eens kansloos liet. Zijn schot vanaf links was te machtig en belandde in de verre hoek.

Het derde doelpunt komt van Mohamed Ihattaren. Hij was tijdens Jong Ajax - VVV-Venlo verantwoordelijk voor een hattrick en daar zaten enkele fraaie goals tussen. De 5-1 van die dag is genomineerd in de verkiezing. Na een feilloze aanname aan de rechterkant van het veld dribbelde hij naar binnen, waarna hij de keeper in de verre hoek volstrekt kansloos liet.

De overige twee goals komen uit Ajax - PEC Zwolle en zitten dus vers in het geheugen. Dusan Tadić verschalkte Kostas Lamprou met een heerlijke volley, terwijl Davy Klaassen later in de wedstrijd deed wat hij niet al te vaak doet: scoren van buiten de zestien. Zijn geplaatste schot in de verre hoek was er een om in te lijsten en bracht de eindstand op 3-0.

Stemmen op het Doelpunt van de Maand kan hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties