Spurs-manager Conte spreekt vol lof over aan Ajax-gelinkte Bergwijn

door Bart Veenstra 45

Bron AS

Spurs-manager Conte spreekt vol lof over aan Ajax-gelinkte Bergwijn

door Bart Veenstra 45

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte heeft zich lovend uitgesproken over Steven Bergwijn. De aanvaller wordt wederom aan Ajax gelinkt, al is het - gezien de woorden van Conte - nog maar de vraag of hij tussentijds mag vertrekken bij de Engelse club.

'Hij is een speler met belangrijke kwaliteiten', zegt Conte tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Brentford van donderdag. Conte vindt het jammer dat Bergwijn tijdens de afgelopen interlandperiode weg was. 'Want ik wilde Steven in die twee weken graag bij me hebben om hem beter te leren kennen. Voor het Nederlands elftal was het niet jammer dat Steven weg was bij ons', doelt Conte op Bergwijns doelpunt tegen Noorwegen.

'Bergwijn heeft geweldige kwaliteiten'

Conte geeft aan dat Bergwijn beschikt over 'geweldige kwaliteiten'. 'Hij is goed in de één-op-één, snel, heeft kwaliteiten om een man uit te spelen en kan ook scoren. We zijn nu samen aan het werk en hij begrijpt wat ik van hem wil. Ik vind dat hij op alle drie de posities in de voorhoede kan spelen.'

De Italiaanse trainer rekent donderdag op Bergwijn in het duel met Brentford. Of een huurtransfer naar Ajax aan de orde is, valt gezien de woorden van Conte te betwijfelen. Eerder nog was Conte de reden dat Bergwijn geen transfer maakte naar Internazionale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties