Schreuder blij dat transferperiode erop zit

door Davy Lo 67

Schreuder blij dat transferperiode erop zit

door Davy Lo 67

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is blij dat de transferperiode erop zit. De hoofdtrainer zag veel basisspelers gaan en kan met deze selectie verder gaan bouwen. De eerste wedstrijd na deze roerige tijd zal thuis plaatsvinden tegen Cambuur. Wat opvalt in de basisopstelling is dat Davy Klaassen de voorkeur krijgt boven Kenneth Taylor. Volgens Schreuder gaat dat niet om Taylor, maar om Klaassen.

Na een lange tijd van onzekerheid kan Ajax zich met deze selectie focussen op het seizoen. Trainer Alfred Schreuder hunkerde naar sluiten van de transfermarkt. Met de transfer van Antony als hoofdnieuws, leek er nog een basisspeler te vertrekken.

Edson Alvarez stond in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea. Hierdoor trainde de verdedigende middenvelder een dag niet mee met de selectie. 'Alvarez heeft zich goed opgesteld, Chelsea heeft zich op het laatst gemeld en daar had hij het heel zwaar mee en ik vond het beter dat hij niet trainde. We hebben erover gesproken en toen heeft hij gezegd dat hij heel graag voor Ajax wil spelen.'

De eerste wedstrijd na de transferperiode kiest Schreuder Klaassen in plaats van Taylor. 'Het is geen keuze tegen Taylor, maar voor Klaassen. We hebben een gelijkwaardige selectie, niet per se elf basisspelers. Taylor heeft goed gespeeld, maar Klaassen moet ook spelen, hij heeft het verdiend. Als je bij een grote club speelt, moet je dingen duidelijk communiceren aan de voorkant. Je moet veel rouleren , juiste keuzes maken en daar moet je open en eerlijk zijn. Het is aan hun om dat te accepteren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties