Schöne: 'Penalty had Dolberg kunnen helpen'

door BvdPloeg 6

Lasse Schöne had graag gezien dat Kasper Dolberg de penalty tegen Sparta benut had. De Deen helpt zijn landgenoot nu die als reserve moet knokken om terug te keren in de basis, maar een doelpunt tegen Sparta zat er niet in.

'Ik zei "succes jongen" in het Deens. Hij is eerste nemer en voor zo'n jongen is het lekker om even een goal te maken en er weer bovenop te komen. Helaas, maar het zegt wel wat dat die keeper de laatste zes penalty's heeft gepakt. Kasper traint goed en dit moment had hem kunnen helpen', kijkt Schöne bij FOX Sports terug op de misser bij 4-0.

Ajax had op dat moment de wedstrijd al gewonnen, zag ook Schöne. 'Ik denk dat als we in de eerste helft wat beter omgaan met onze kansen, dat we met 2-0 voorstaan, maar nu hebben we wel diep moeten gaan. Je gaat op zoek naar de 1 en 2-0 en daar heb je dan geluk bij. Je moet na rust nog oppassen met een kopbal van Mühren, maar na de 2-0 gaat het snel en moeten we nog wel een paar maken.

De teller stokte bij 4-0 en dat is volgens de routinier genoeg om tevreden te zijn. 'Twee wedstrijden, zes punten, nul tegen en acht voor. Het staat goed en ik hoop dat dit blijft voor de komende periode. We zijn goed op weg, maar het kan absoluut beter.' Complimenten zijn er nog voor Maximilian Wöber: 'Max staat achterin zijn mannetje en speelt daar goed. Hij communiceert goed en kan mij goed coachen, dat scheelt wel voor een nummer zes.'