Samenvattingen: Ajax B1 en C1 winnen

door BvdPloeg 67

Ajax C1 heeft zaterdagochtend de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 2-1 gewonnen. Verder boekten ook Ajax B1 en Ajax B2 thuiszeges. De A1 van Ajax was dit weekend vrij. Zij spelen woensdag (13.00 uur) in de Youth League op bezoek bij Panathinaikos A1.

FT | Ajax C1 - Feyenoord C1 (2-1)
Ajax C1 heeft met aardig spel de overwinning in een 'mini-klassieker' over de streep getrokken. De jongelingen begonnen door het doelpunt van Feyenoord in de dertiende minuut slecht aan het duel. Echter toonde de ploeg veerkracht en creëerde het via onder meer Ünuvar een aantal goede kansen. Ondanks het goede aanvallende spel werden in er in de eerste helft nog geen doelpunten gemaakt door de Amsterdammers.

Ajax ging in de tweede helft door met waar het in de eerste helft mee was geëindigd, aanvallen. Zodoende scoorde het dan uiteindelijk ook via Scholten in de veertigste minuut. De aanvalshonger van de jonge Amsterdammers was niet gestild en dus werkte Hoogewerf vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen. Met zijn doelpunt bepaalde de invaller de eindstand op 2-1.

Opstelling Ajax C1: Dieker, Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten, Beelen, Pynadath (Ünuvar 35'), Taylor, Allouch, Waal (De Vries 60'), El Kadiri (Hoogewerf 35').

0-1 Stan Maas (13')
1-1 Niyi Scholten (40')
2-1 Dillon Hoogewerf (65')

FT | Ajax B2 - Almere City B2 (7-0):
Voor Ajax B2 verliep het duel met Almere City B2 een stuk gemakkelijker. De ploeg uit Flevoland werd met speels gemak opzij gezet. Vooral Brobbey viel op met een zuivere hattrick in de eerste helft. Vervolgens nam de ploeg geen gas terug, integendeel. Via Gravenberch, Hernandez, Ünuvar en een eigen doelpunt van een verdediger van Almere City werd het de eindstand bepaald op een klinkende 7-0 zege.

Opstelling Ajax B2: Ruijgrok, Sint, Llansana, Ben Sallem (Taylor), Omzigtig, Trustfull (Ünuvar), El Bachir, Mbinga, Brobbey, Gravenberch, Jager (Hernandez).

FT | Ajax B1 - Sparta B1 (2-0)
Ajax B1 heeft zaterdagmiddag op sportcomplex De Toekomst een simpele zege geboekt op Sparta Rotterdam B1. Bij rust was de 2-0 eindstand al bereikt.

In de beginfase van het duel waren Daishawn Redan en Soufian Iallouchen al dichtbij de openingstreffer. Eerstgenoemde wist een kans, na goed voorbereidend werk van Hossein Zamani, niet te benutten, terwijl Iallouchen een vrije trap rakelings over schoot.

Uit een voorzet van Liam van Gelderen vanaf de rechterkant wist Daishawn Redan vlak voor het doel toch de 1-0 te maken. Nog voor rust bracht Giovanni de la Vega de marge naar twee. Een schitterend afstandsschot belandde in de linkerkruising van het doel. In de tweede helft kreeg Ajax B1 nog enkele kansen via Brian Brobbey, Redan en Sven Botman, maar bleek Sparta-doelman Jomar Gomes een sta in de weg.

Opstelling Ajax B1: Reiziger, J. Maduro (Dest 65'), Aberkane, Botman, Douglas (De Boer 65'), Van Gelderen (Brobbey 68'), Iallouchen (Margaret 47'), Ekkelenkamp, Redan, De la Vega, Zamani (El Bachir 71').

1-0 Daishawn Redan (21')
2-0 Giovanni de la Vega (40')