Rondom: Spelers en staf vieren 35ste landstitel met fans

door BadembaBarrie 83

Bron AS

Rondom: Spelers en staf vieren 35ste landstitel met fans

door BadembaBarrie 83

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Spelers en staf vieren 35ste landstitel met fans

Na afloop van de gewonnen kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0) zijn de spelers en staf kort buiten geweest om de toegestroomde fans te bedanken en te betrekken in het kampioensfeest. De sfeer zat er goed in en onder anderen Erik ten Hag en Marc Overmars hadden mooie woorden over voor de aanwezige supporters. Nadat de spelers en fans het feestje gevierd hadden, stroomde het ArenA park leeg en keerde de rust terug. De beelden zijn door Ajax op YouTube geplaatst.

Ajax draagt landstitel op aan Bruins Slot

Ajax heeft na het behalen van de landstitel de in november overleden Tonny Bruins Slot geëerd. Trainer Erik ten Hag en Marc Overmars legden een kampioensshirt bij een foto van de overleden meesterscout. Jarenlang was Bruins Slot degene die de analyses maakte bij Ajax. Dit deed hij tot kort voor zijn overleden.

Ajax krijgt 35ste kampioensschaal 

Ajax is voor de 35ste keer landskampioen geworden. De Amsterdammers namen de kampioensschaal zondagmiddag in ontvangst. Aanvoerder Dusan Tadic tilde de schaal als eerste de lucht in. Daarna kregen alle selectiespelers de landstitel.

Swart toch op tribune tijdens kampioensduel

Zaterdag was Sjaak Swart teleurgesteld, omdat hij de kampioenswedstrijd van Ajax niet in de Johan Cruijff ArenA mocht bekijken. Mister Ajax had Marc Overmars bericht en de Ajax-directeur ging zijn best doen voor Swart. Met resultaat, zo blijkt zondag. Voor de wedstrijd tegen FC Emmen was Mister Ajax namelijk in beeld, op de tribune!

Kampioensschaal arriveert in Amsterdam

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, is zondag met de kampioensschaal gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA. Dat is te zien op beelden die de Ajax deelt via Twitter. De Amsterdammers kunnen landskampioen worden als ze één punt pakken tegen FC Emmen. Het kampioensduel begint om 14.30 uur.

Ajax - FC Emmen zondag op hoofdkanaal ESPN

Het mogelijke kampioensduel tussen Ajax en FC Emmen is zondag te zien op het hoofdkanaal van ESPN. In eerste instantie zou de wedstrijd te zien zijn op kanaal 3 van de sportzender. Nu de wedstrijd op het hoofdkanaal wordt uitgezonden, is het voor meer mensen mogelijk om het duel zondagmiddag rechtstreeks te volgen. Het duel begint om 14.30 uur. Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden.

Van der Sar te gast bij Goedemorgen Eredivisie 

Edwin van der Sar is zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Het programma met Milan van Dongen als presentator begint om 10:00 en is te zien op ESPN. De algemeen directeur van Ajax zal aansluiten bij de ochtendshow en zal het waarschijnlijk hebben over de verlenging van coach Erik ten Hag en het kampioenschap.

ESPN zendt om 20.00 uur documentaire Stadion De Meer uit

Exact 25 jaar geleden speelde Ajax zijn laatste wedstrijd in Stadion De Meer. Reden genoeg voor ESPN om op 28 april om 20.00 uur de documentaire: Adieu De Meer uit te zenden, zo meldt de Amsterdamse club via zijn officiële kanalen. Het werd een afscheid in stijl, daar Ajax Willem II in het kampioensduel met 5-1 wist te verslaan.

Antony geniet van zijn eerste Koningsdag

Voor Brazilianen die naar Ajax komen, geldt steevast een periode van gewenning. Voetballers komen in een andere cultuur terecht, zo ook voor Antony in Amsterdam. De dribbelaar beleeft momenteel zijn eerste seizoen bij Ajax en dus maakt hij veel Nederlandse gewoontes ook voor het eerst mee. Dinsdag zag hij voor het eerst hoe Nederlanders Koningsdag vieren en daar geniet hij van, zo uit hij op Twitter. Hij uit zijn dankbaarheid voor zijn verblijf in een 'geweldig' land en geniet van de mensen in Nederland.

Álvarez geniet van fans vanaf de balustrade 

Edson Álvarez stond na afloop van het duel met AZ misschien wel als een van de hardste Ajacieden te juichen. Met zijn dochtertje op de arm galmde zondagmiddag zijn 'Vamos' over de ruim zevenduizend fans heen. De Mexicaan kon het scanderen van zijn naam, wat volgde, ook enorm waarderen.

Blom fluit kampioensduel van Ajax met FC Emmen

Kevin Blom mag aankomende zondag het kampioensduel van Ajax met FC Emmen fluiten. Ajax heeft tegen FC Emmen aan een punt genoeg om definitief kampioen te worden. De Amsterdammers hebben nu twaalf punten meer dan nummer twee PSV en bovendien is het doelsaldo van Ajax veel beter.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties