Rondom Ajax: Virgil van Dijk wil PSV niet helpen in topper tegen Ajax

door Bart Veenstra 68

Bron AS

Rondom Ajax: Virgil van Dijk wil PSV niet helpen in topper tegen Ajax

door Bart Veenstra 68

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Virgil van Dijk wil PSV niet helpen in topper tegen Ajax

Virgil van Dijk wil PSV niet helpen in de topper tegen Ajax. De Netflix-serie Undercover blikt op grappige wijze vooruit op de topper die gespeeld wordt op zondag 23 januari. Ferry Bouman, gespeeld door PSV-fan Frank Lammers, gaat langs bij Van Dijk in de hoop dat de verdediger PSV wil helpen tegen Ajax. Van Dijk op zijn beurt geeft in het filmpje aan niet undercover te willen gaan, waarbij hij ook nog een kleine sneer uitdeelt aan Bouman.

Timber uitgeroepen tot voetballer van het jaar op Curaçao

In navolging van zijn aanvoerder heeft ook Jurriën Timber een mooie prestigeprijs in de wacht gesleept. Hij is tot voetballer van het jaar uitgeroepen op Curaçao, waar de Ajacied zijn roots heeft liggen. Voor Timber is de uitverkiezing de passende afsluiter van het jaar waarin hij definitief doorbrak bij Ajax, zijn debuut als Oranje-international maakte, mee mocht naar het EK en soeverein met Ajax presteerde in de Champions League. De lijst van Curaçaose voetballer van het jaar heeft overigens een hoog Ajax-gehalte. Oud-Ajacied Riechedly Bazoer eindigde direct achter Timber als tweede en oud-Ajax-jeugdspeler Jarchinio Antonia eindigde op plaats acht.

Tadić verkozen tot Servisch voetballer van het jaar

Dusan Tadić is verkozen tot Servisch voetballer van het jaar 2021. Het is voor de aanvoerder van Ajax en het Sevische nationale team de tweede keer dat hij de prijs wint. In 2019 ging Tadić er ook mee aan de haal, na zijn uitzonderlijke prestaties met Ajax in de Champions League. In 2020 werd de prijs niet uitgereikt. 2021 was voor Tadić het jaar dat hij met Ajax de dubbel pakte, tot de kwartfinales van de Europa League reikte en alle zes de groepswedstrijden in de Champions League won. Met Servië plaatste Tadić bovendien ten koste van het Portugal van Cristiano Ronaldo voor het WK van 2022 in Qatar.

ESPN komt met documentaire over Heitinga

John Heitinga is binnenkort te zien in een documentaire op ESPN. Op donderdag 6 januari om 21.00 uur wordt de documentaire over Heitinga uitgezonden. In de docu, genaamd Opnieuw naar de top, staat de trainerscarrière van Heitinga centraal en komen onder anderen Jong Ajax-talenten en directeur voetbalzaken Marc Overmars aan het woord. Heitinga is sinds dit seizoen trainer van Jong Ajax. Daarvoor stond de oud-verdediger vier jaar aan het roer van Ajax O19 (het huidige Ajax O18).

Van Gaal krijgt eigen bioscoopfilm

Louis van Gaal zal in april 2022 in de bioscopen te bewonderen zijn met een film over zijn leven. De bondscoach van het Nederlands elftal en voormalig trainer van onder meer Ajax liet zich de afgelopen drie jaar volgen door een cameraploeg en daaruit is nu een film voortgekomen. Tegenover het Algemeen Dagblad laat Van Gaal weten waarom hij medewerking heeft verleend bij het maken van een film over zijn persoon. 'Ik vond het een eer om mijn medewerking te verlenen aan een film over mijn leven. Mijn imago komt niet overeen met de persoon die ik ben. Helaas. Je moet me persoonlijk kennen om door dat imago heen te kijken. Daarom heb ik voor één keer een filmmaker toegelaten', vertelt Van Gaal.

De film is gemaakt door de ervaren en succesvolle journalist en filmmaker Geertjan Lassche. In de documentaire-film over Van Gaal wordt samen met nationale en internationale voetbalsterren teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten uit de carrière van de oefenmeester. Ook wordt er een inkijk gegeven in het privéleven van Van Gaal aan de hand van gesprekken met zijn vrouw en dochters. Vanaf 14 april 2022 zal de film te zien zijn in de bioscoop.

Heitinga krijgt Bronzen Schild uitgereikt door Van der Sar

John Heitinga heeft maandag een Bronzen Schild in ontvangst mogen nemen, zo is te zien op het Twitterkanaal van Ajax. De trainer van Jong Ajax werd verkozen tot beste trainer van de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie en voorafgaand aan Jong Ajax - Helmond Sport kreeg hij uit de handen van Edwin van der Sar de eervolle prijs uitgereikt.

Brobbey meldt zich in Amsterdam-Zuidoost

Brian Brobbey heeft de geruchten over een terugkeer naar Ajax van extra voeding voorzien. De spits, eigendom van RB Leipzig, laat op zijn Instagram-story zien dat hij op dit moment in Amsterdam-Zuidoost is. Volgens het Duitse BILD zou Brobbey afgelopen weekeinde afscheid hebben genomen van zijn teamgenoten bij RB Leipzig en is een terugkeer bij Ajax aanstaande.

Nagtegaal fluit laatste wedstrijd van Ajax van 2021

Marc Nagtegaal zal de laatste wedstrijd van Ajax van het kalenderjaar 2021 gaan fluiten, zo valt te lezen op Ajax.nl. De arbiter zal de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard leiden. Nagtegaal neemt assistenten Rogier Honig en Erik Kleinjan en de vierde official is Clay Ruperti. Rob Dieperink en Rens Bluemink vormen het VAR-team. De wedstrijd is aanstaande woensdag 22 december om 21.00 uur in een lege Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties