Rondom Ajax: Berghuis krijgt fluitconcerten tijdens Oranje-interland in De Kuip

door Jesse ter Haar 102

Rondom Ajax: Berghuis krijgt fluitconcerten tijdens Oranje-interland in De Kuip

door Jesse ter Haar 102

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Antony begint op de bank tegen Colombia

Antony begint zondagavond op de bank wanneer hij het met Brazilië opneemt tegen Colombia. De landenteams ontmoeten elkaar in het teken van WK-kwalificatie en hoewel de Ajacied scoorde tijdens zijn debuut voor zijn thuisland, moet hij zondag opnieuw genoegen nemen met een rol als reserve. Brazilië en Colombia trappen om 23.00 uur af.

Kudus scoort fraai bij winst Ghana

Mohammed Kudus is zaterdagavond namens Ghana trefzeker geweest. In het WK-kwalificatieduel met Zimbabwe opende de Ghanees al na vijf minuten de score (1-0). Mede door het doelpunt van Kudus wonnen The Black Stars uiteindelijk met 3-1. De Ajacied speelde bijna het gehele duel mee, want na 92 minuten werd hij gewisseld.

Griezmann speelt met Rijkaard en Overmars op FIFA 22

Antoine Griezmann speelt op FIFA 22 met Frank Rijkaard en Marc Overmars in zijn Ultimate Team. In de spelmodus Ultimate Team zijn de twee oud-Ajacieden opgenomen als 'Icons'. Griezmann is een ijverige FIFA-speler. Hij was zelfs zo ijverig dat hij in 2015 op een illegale wijze 'in-game' munten heeft gekocht. Hierdoor was de spits van Atlético Madrid voor een jaar verbannen van het spel.

Ajax bij tien populairste clubs op Tiktok in september

Onderdeel van het succes dat Ajax de afgelopen jaren heeft gekend, is het groeiende bereik op sociale media. Het team dat daar namens de Amsterdammers verantwoordelijk voor is, kreeg in de voorbije jaren al vaak complimenten voor de content die het deelde en won voor de afscheidspost voor Donny van de Beek zelfs een prijs. Nu komt daar een nieuwe mooie mijlpaal bij, want in september 2021 behoorde Ajax tot de tien clubs met de meeste views op TikTok ter wereld. Dat meldt DeporFinanzas op Twitter.

Antony verslaat Braziliaanse doelman Alisson met fraai schot

Antony maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van het Braziliaanse elftal. Op de training laat de vleugelaanvaller zich dan ook meteen zien. Na een mooie aanval, mogelijk gemaakt door Eder Militao (Real Madrid), krijgt hij de bal mee van een medespeler en fopt hij doelman Alisson (Liverpool FC) door te mikken naar de verre hoek. Het schot gaat echter naar de korte hoek, waardoor een fraai doelpunt een feit is.

Beelden van rake vrije trap Ünüvar 

Naci Ünüvar was woensdagavond goud waard voor Oranje O19. De Ajacied speelde als valse spits en was met een doelpunt en twee assists van groot belang voor Oranje O19, dat mede door de inbreng van Ünüvar met 3-1 won van Portugal. Bekijk hieronder de beelden van de rake vrije trap van Ünüvar tegen de Portugezen.

Antony meldt zich voor het eerst bij de Seleção

Antony heeft zich dinsdag voor het eerst gemeld bij Seleção, zo deelt hij middels beelden op Twitter. Te zien is hoe bondscoach Tite hem ontvangt, net als Paris Saint-Germain-ster Marquinhos. De motivatie is volop aanwezig bij de Ajacied, zo blijkt uit zijn bijschrift. 'Ik ben aangekomen! Wat een eer om hier te zijn! Drie geweldige wedstrijden, veel uitdagingen en honderd procent motivatie voor ons Brazilië!'

Geelen nieuwe voorzitter hoofdjury SponsorRingen

Commercieel directeur Menno Geelen is de nieuwe voorzitter van de hoofdjury SponsorRingen. Ajax won de prijs in het verleden al twee keer op rij. Geelen, die al eerder in de jury zat, legt op de website van Sponsorreport uit waarom hij 'ja' heeft gezegd tegen het voorzitterschap. 'Ik vind sponsoring nog steeds een geweldig mooi instrument voor bedrijven om hun (marketing)doelstellingen te halen.'

'Het vakgebied wordt altijd van buiten kritisch gevolgd, wat goed is', vervolgt Geelen. 'Maar het is ook belangrijk en leuk om de successen die voortvloeien uit partnerships tussen sponsor en gesponsorde te laten zien. Daar is de SponsorRing een mooi platform voor en daar help ik graag aan mee. De afgelopen jaren deed ik dat al als lid van de hoofdjury en nu mag ik als voorzitter dat nog een jaar doen. Dat vind ik belangrijk, maar vooral ook heel leuk'

In de afgelopen jaren werden de SponsorRingen gedomineerd door voetbalcases van PSV, Feyenoord, SC Heerenveen en FC Emmen en dat doet Geelen deugd. 'Het is echt een mooie ontwikkeling dat nu meer clubs hier zo serieus mee bezig zijn en ook de tijd nemen om een case in te dienen. Zonder heel erg voor eigen parochie te preken - maar stiekem toch een beetje - vind ik dat het sponsoren van een voetbalclub of een andere activatie met een club nog steeds zorgt voor een enorme ROI (return on investment, red.). Overigens geldt dat sowieso altijd voor sterke sponsorcases, daarom is het ook goed dat we samen ons vakgebied promoten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties