Rapportcijfers VI: Klaassen grote dissonant tegen Heerenveen

door Gino Haverkamp 60

Bron Voetbal International

Rapportcijfers VI: Klaassen grote dissonant tegen Heerenveen

door Gino Haverkamp 60

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen was zaterdag tegen sc Heerenveen (0-2 zege) de minst goede Ajacied, zo blijkt uit rapportcijfers die Voetbal International uitdeelt aan de spelers van Ajax. Het medium wijst Dušan Tadić als man of the match.

Klaassen had tegen sc Heerenveen zijn eerste basisplaats sinds 29 augustus. In september kwam de middenvelder geblesseerd terug van het Nederlands elftal, waarna Steven Berghuis zijn plek opeiste als meest vooruitgeschoven middenvelder. Beide spelers stelden, samen met Ryan Gravenberch, het meest teleur afgelopen weekend. Klaassen krijgt een 6 voor zijn optreden, Berghuis en Gravenberch een 6,5. Ook Sébastien Haller kreeg een 6,5, ondanks zijn doelpunt in de eerste helft.

Tadić was zaterdag de beste man in Friesland. Hij was dan ook bij beide doelpunten betrokken middels een assist. 'Tadic was zowel bij de 0-1 van Sébastien Haller als de 0-2 van David Neres verantwoordelijk voor de assist. De Servische captain van Ajax verdiende daarmee een 8', aldus de rapporteur van dienst.

Wie ook indruk maakten tegen sc Heerenveen, waren Daley Blind en Remko Pasveer, die allebei met een 7,5 beloond werden. Blind was als linksback belangrijk aan de bal en zorgde ervoor dat veel aanvallen vanaf de linkerflank konden verlopen. Zelf had hij met een splijtende voorassist een belangrijke aandeel in de openingstreffer. Pasveer op zijn beurt redde zijn ploeg meermaals met een aantal knappe reddingen.

Rapportcijfers VI voor Ajax
Remko Pasveer: 7,5
Noussair Mazraoui: 7
Jurriën Timber: 7
Perr Schuurs: 7
Daley Blind: 7,5
Mohammed Kudus: 7
Ryan Gravenberch: 6,5
Davy Klaassen: 6
Steven Berghuis: 6,5
Dušan Tadić: 8
Sébastien Haller: 6,5

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties