Raatsie: 'We moeten nu met z'n allen uithuilen'

door BadembaBarrie 7

Het ongeloof overheerst bij de spelers en staf van Oranje Onder 17 na de uitschakeling tegen de leeftijdsgenoten van Mexico in de halve finale van het WK. Na een 1-1 gelijke stand na negentig minuten wist Ajax-keeper Calvin Raatsie in de daaropvolgende strafschoppenserie nog wel twee keer redding te brengen, maar het mocht niet baten. Omdat het zelf drie keer miste, verloor Oranje de reeks met 4-3.

Oranje had gedurende de wedstrijd het betere van het spel en nam een kwartier voor tijd verdiend de leiding na een doelpunt van Youri Regeer. Vier minuten later kwam Mexico echter alweer op gelijke hoogte uit een controversiële vrije trap. De scheidsrechter gaf de vrije trap na een duel waarbij Oranje-verdediger Devyne Rensch ogenschijnlijk de bal speelde. 'In mijn ogen was het echt onterecht, want het zag eruit als een redelijke man-op-man situatie', zo reageert Raatsie tegenover Nu.nl.

Ondanks zijn twee gepakte strafschoppen kon Raatsie niet voorkomen dat zijn team de finale misliep. Daarvoor wil hij zijn teamgenoten die een strafschop misten echter niet verantwoordelijk houden. 'We hebben tijdens de trainingen veel op strafschoppen geoefend, maar er komt zo veel druk bij kijken', zegt de doelman. 'Het is anders met publiek erbij en een ticket voor de finale in zicht. Daar kan je niet op trainen. Dit is ontzettend kut natuurlijk. We moeten nu met z'n allen uithuilen.'

Denk jij dat Promes scoort en Oranje wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 3,10 keer je inzet terug!