Q. Timber: 'Je moet mijn transfer niet zien als een stap achteruit'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Voetbal International

Q. Timber: 'Je moet mijn transfer niet zien als een stap achteruit'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Quinten Timber ziet zijn overstap van Ajax naar FC Utrecht niet als een stap achteruit. De tweelingbroer van Ajax-verdediger Jurriën verruilde Ajax deze zomer transfervrij voor FC Utrecht. En dat terwijl hij zijn aflopende contract in Amsterdam had kunnen verlengen.

In gesprek met Voetbal International legt Timber uit waarom hij de stap naar FC Utrecht maakt en stelt hij desgevraagd zijn transfer niet te zien als een stap terug. ‘Zo moet je dat helemaal niet zien. Ik had ook kunnen verlengen bij Ajax. Mijn gevoel zei dat ik deze stap moest maken. Het is tijd om me te laten zien in de Eredivisie.’

Timber, die voor Ajax nooit in het eerste elftal debuteerde, is ambities en wil spelen op het hoogste niveau. Toch heeft hij lang nagedacht over de stap naar FC Utrecht. ‘Dit is niet een stap die je van de ene op de andere dag neemt. Ik heb er lang over nagedacht, maar mijn gevoel zei dat ik voor FC Utrecht moest gaan. Natuurlijk, de concurrentie in Amsterdam is groot. Maar dat is die in Utrecht ook. In deze selectie hebben we voldoende goede middenvelders. Het verhaal was goed, het perspectief ook. Ik ben nu twintig jaar en wil wekelijks in de Eredivisie spelen. Vorig jaar moest ik het doen met wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd een minder jaar, mede door blessures. Vorig jaar september brak ik mijn middenvoetsbeentje. Ik herstelde, maar in april kwam de pijn terug. Sindsdien heb ik geen wedstrijd meer gespeeld. Dat moet nu hier maar gebeuren.’

Tot slot laat de multifunctionele Timber, die zich bij FC Utrecht vooral wil richten op het middenveld, weten dat hij veel reacties heeft gekregen na de bekendmaking van zijn vertrek bij Ajax. Sommigen begrepen niet waarom hij vertrok, anderen wensten hem veel succes. Ajax-trainer Erik ten Hag behoort tot die laatste categorie. ‘Hij zei dat hij het jammer vond dat ik wegging, maar heeft me succes gewenst’, besluit Timber.

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben hier nu ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op deze link om feedback te geven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties