Pasveer genoot als jeugdkeeper: 'Vooral op die oude, vieze velden'

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax TV

Pasveer genoot als jeugdkeeper: 'Vooral op die oude, vieze velden'

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer bewaart goede herinneringen aan de tijd dat hij als jeugdspeler besloot om keeper te worden. De inmiddels 38-jarige Pasveer groeide via FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Vitesse en PSV uit tot eerste doelman bij Ajax en vertelt over zijn eerste keeperservaringen.

‘Ik begon als voetballer, maar mijn vader was ook keeper en speelde bij FC Twente. Hij kon het aardig. Toen vroegen mensen aan mij of ik ook wilde keepen. Mijn vader wilde zich er niet mee bemoeien, dus het was mijn eigen keuze en ik vond het direct leuk’, vertelt Pasveer aan Ajax TV.

De ervaren doelman had het naar eigen zeggen vooral naar zijn zin op natte, echte grasvelden. ‘Vooral op die oude, vieze velden. Lekker door de modder rollen, dat vond ik leuk’, aldus Pasveer, die afgelopen zomer transfervrij neerstreek bij Ajax.

Dertien clean sheets in achttien duels

Sindsdien groeide de doelman na de blessure van Maarten Stekelenburg uit tot eerste doelman van Ajax en houdt hij inmiddels de van een dopingschorsing teruggekeerde André Onana uit de basis. Pasveer speelde tot dusver achttien wedstrijden voor Ajax en hield daarin maar liefst dertien maal zijn doel schoon.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.