Overzicht: zo presteert AS Roma dit seizoen in eigen huis | Ajax Showtime

Overzicht: zo presteert AS Roma dit seizoen in eigen huis

door Jesse ter Haar 8

Overzicht: zo presteert AS Roma dit seizoen in eigen huis

door Jesse ter Haar 8

Laatst geüpdatet

Het zal voor Ajax een zware kluif worden om donderdagavond te winnen op bezoek bij AS Roma, zo blijkt uit de cijfers van de Italianen van dit seizoen. Tot op heden speelde AS Roma een totaal van 22 thuiswedstrijden en de tegenstanders kenden veelal grote moeite om te winnen in het Stadio Olimpico.

De ploeg van trainer Paulo Fonseca slaagde er dit seizoen vijftienmaal in om in eigen huis de overwinning over de streep te trekken. Dit betekent dat de Italianen hier zeven keer niet in slaagden. Vier keer kwam AS Roma niet verder dan een gelijkspel, terwijl het drie keer tegen een nederlaag aanliep in het eigen stadion.

Het waren respectievelijk Spezia, AC Milan en Napoli die wisten te winnen van Ajax' opponent in de Europa League. AC Milan deed dat op 28 februari met 1-2, terwijl Napoli op 21 maart nog met 0-2 won. Allebei de duels gingen verloren in de Serie A en dat betekent dat AS Roma in de laatste vier thuisduels in de competitie maar liefst twee keer onderuitging. De derde nederlaag leed het tegen Spezia. In de Coppa Italia ging het op 19 januari al onderuit. Toen verloor het na verlenging met 2-4 van Spezia, al kreeg het in die wedstrijd wel twee rode kaarten.

Opvallend genoeg kennen de Romeinen in eigen huis moeite in de topwedstrijden. Dat wil zeggen: wedstrijden tegen opponenten die boven hen staan op de ranglijst van de Serie A. Tweemaal speelde het gelijk, terwijl het even zo vaak verloor. Winnen deed het nog niet. Tegen Juventus en Inter eindigde het in een 2-2 gelijkspel, terwijl de bovengenoemde thuiswedstrijden tegen AC Milan en Napoli met respectievelijk 1-2 en 0-2 verloren gingen. Alleen aan de laatstgenoemde nederlaag van Roma - of een grotere uitslag - heeft Ajax donderdagavond dus genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Wint het net als AC Milan met 1-2, dan wacht een verlenging.

Het is aan Ajax de taak om donderdag minimaal twee doelpunten te maken in het Stadio Olimpico. Kijken we naar de thuiswedstrijden van AS Roma van dit seizoen, dan zien we dat de uitspelende ploegen daar dit seizoen achtmaal in slaagden. Zo wisten clubs als Benevento, Cagliari en Spezia (tweemaal) ondanks verliespartijen, dit seizoen allen twee of meer goals te maken. De andere vier gevallen vonden plaats tijdens de genoemde toppers tegen Juventus, Inter, AC Milan en Napoli. Voor Erik ten Hag en de zijnen zijn er dit seizoen dus acht wedstrijden om een voorbeeld met betrekking tot het scoren van twee goals aan te nemen.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | e-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax na 10 minuten op voorsprong staat tegen AS Roma? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties