'Overmars mag alleen vrijgekomen salaris Huntelaar investeren'

door Jesse ter Haar 129

'Overmars mag alleen vrijgekomen salaris Huntelaar investeren'

door Jesse ter Haar 129

Laatst geüpdatet

Bij De Telegraaf ziet men een kans lonken voor Ajax om Lasse Schöne vast te leggen. Klaas-Jan Huntelaar lijkt snel te vertrekken naar Schalke 04 en ondanks het feit dat de Raad van Commissarissen geen nieuwe spits wil aantrekken, mag de directie wel het vrijgekomen salaris van Huntelaar herinvesteren.

'De stand van zaken was maandag dat Overmars alleen het vrijgekomen (riante) salaris van Huntelaar mag herinvesteren. Als de rvc in coronatijd de hand op de knip houdt, kan Ajax er ondanks de mager bezette spitspositie voor kiezen een ander pad te bewandelen. Lasse Schöne traint mee en kan binnen enkele uren worden vastgelegd', zo valt te lezen.

Zondag tegen Feyenoord kwam Ajax in de tweede helft met een ongewenst middenveld te spelen en dat zou weleens een signaal geweest kunnen zijn om aan Schöne te denken. 'Met de Deen zou Ajax de extra middenvelder aan de selectie kunnen toevoegen, die na de invalbeurt van Jurgen Ekkelenkamp en gezien de blessuregevoeligheid van Mohammed Kudus ook geen overbodige luxe lijkt. Schöne zou Huntelaar kunnen aflossen als publiekslieveling en zijn salaris is normaal gesproken geen probleem, omdat Genoa hem bij het ontbinden van zijn contract een zak geld meegaf.'

De afgelopen dagen trainde de Deen al mee met afwisselend Ajax 1 en Jong Ajax. Wedstrijdfit zal Schöne niet zijn, maar zijn fysieke gesteldheid lijkt dik in orde. 'Mensen die hem tijdens de trainingen op De Toekomst aan het werk hebben gezien, vinden Schöne na een half jaar zonder wedstrijden opvallend fit', schrijft men.

Verwacht jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij AZ? Zet dan in en krijg 11,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties