Overmars legt per direct werkzaamheden neer bij omstreden cryptobedrijf

door Bart Veenstra 34

Bron Het Parool

Overmars legt per direct werkzaamheden neer bij omstreden cryptobedrijf

door Bart Veenstra 34

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Marc Overmars heeft per direct zijn werkzaamheden voor het omstreden cryptobedrijf Xpose Protocol naast zich neergelegd. Dat meldt een woordvoerder van Ajax tegenover Het Parool.

'Ik had me er vooraf beter in moeten verdiepen', laat Overmars via de woordvoerder weten tegenover de Amsterdamse krant. Eerder gaf Ajax aan dat het een 'privéaangelegenheid' betrof en dat het adviseurschap van Overmars op een laag pitje stond. De RvC van Ajax wil niet reageren op vragen van Het Parool.

Overmars werd in het voorjaar gepresenteerd als adviseur van Xpose Protocol, een bedrijf in cryptomunten waarvan de eigenaren anoniem zijn gebleven. In eerste instantie liep de koers heel snel op, om vervolgens ook heel snel terug te lopen. Naar verluidt zouden de oprichters snel cashen waarbij beleggers met verliezen worden opgezadeld.

Juridisch niemandsland

Cryptobedrijven zouden vaak in een juridisch niemandsland opereren, zo schrijft Het Parool tot slot. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft aan geen wettelijke grondslag te hebben om op te treden tegen dit soort praktijken.

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties