Oulida: 'Geen spijt van vertrek bij Ajax'

door Koen Weijland 5

Oulida: 'Geen spijt van vertrek bij Ajax'

door Koen Weijland 5

Laatst geüpdatet

Tarik Oulida heeft er geen spijt van dat hij op zijn 21e wegging bij Ajax. De middenvelder koos in de zomer van 1995 voor een avontuur in Spanje en velen verklaarden hem voor gek. Maar de geboren Amsterdammer had zo zijn redenen.

'Voetballen in Spanje was altijd mijn grote droom', zo verklaart de inmiddels 41-jarige oud-prof in ELF Voetbal Magazine. 'Als jong kind al. De stadions, de sfeer en de temperaturen. Het totaalplaatje. De kans kwam al op jonge leeftijd. Mensen om me heen vonden dat ik te vroeg bij Ajax wegging. Maar ik heb er geen spijt van. Een vaste basisplaats had ik niet en er was interesse uit Italië, Frankrijk, Spanje en ook van Feyenoord. Die laatste stap leek me vanwege de rivaliteit niet slim. Toen Sevilla kwam, kreeg ik daar direct een goed gevoel bij.'

Blessureleed speelde Oulida in Andalusië parten, maar in april 1997 was hij helemaal terug. 'Ik maakte mijn rentree in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid, een kwartiertje. Een week later startte ik tegen Real Madrid. De wedstrijd van mijn leven. Ik had er al eens met Ajax onder Louis van Gaal om de Trofeo Santiago Bernabéu gespeeld. Nu stond ik in de basis als hangende linksbuiten. Na een minuut gaf ik de voorzet waaruit José Mari de 0-1 binnen kopte. Twintig minuten later maakte ik de 0-2. Tijdens het teruglopen passeerde ik Clarence Seedorf en meldde hem de tussenstand. Hij lachte.' Seedorf zou als laatst lachen, want Real won het treffen met 4-2. Oulida zou na zijn periode bij Sevilla nog spelen in Japan en Frankrijk, om zijn carrière in 2003/04 af te sluiten bij ADO Den Haag.

ELF Voetbal Magazine ligt sinds donderdag in de winkels.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties