Oud-Ajacied Fransz (84) en voormalig burgemeester Van Thijn (87) overleden

door Jesse ter Haar 10

Oud-Ajacied Fransz (84) en voormalig burgemeester Van Thijn (87) overleden

door Jesse ter Haar 10

Laatst geüpdatet

Jan Fransz - voormalig speler van Ajax - en Ed van Thijn, oud-burgemeester van Amsterdam, zijn overleden. Eerstgenoemde bereikte de leeftijd van 84 jaar, terwijl Van Thijn op 87-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Voor Fransz geldt dat hij tot een totaal van 34 officiële duels in het eerste elftal van Ajax kwam. Tussen 1958 en 1960 droeg hij het rood-wit van de club. De middenvelder annex aanvaller maakte in die periode vijf doelpunten voor de Amsterdammers. In die periode speelde hij samen met namen als Sjaak Swart, Bennie Muller en Co Prins.

Onder de leiding van Karl Humenberger - onder wiens bewind overigens niet al te veel successen behaald werden - speelde Fransz nog veel. Later nam Vic Buckingham het over en toen was het al snel gedaan met de speeltijd voor Fransz. De nieuwe coach zag geen rol meer voor hem.

Op dezelfde dag komt ook naar buiten dat Van Thijn, voormalig burgemeester van Amsterdam, is komen te overlijden. In de periode van 1983 tot 1994 was hij de burgemeester van de stad. Hij leed al langer aan de ziekte polyneuropathie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties