Oranje Vrouwen boeken monsterzege en plaatsen zich voor EK

door Jesse ter Haar 3

De Oranje Vrouwen hebben zich vrijdagavond definitief weten te plaatsen voor het EK. In eigen huis moest de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman een resultaat weten te behalen tegen Estland. Werd er gewonnen, dan waren de Nederlanders zeker van de groepswinst. Er werd een monsterscore neergezet: 6-0.

Nederland begon met twee Ajacieden aan de aftrap. Doelvrouw Lize Kop en centrale verdediger Stefanie van der Gragt vertegenwoordigen het Ajax-DNA. De ploeg van Wiegman begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na zeven minuten was het Daniëlle van de Donk, speelster van Arsenal, die de 1-0 maakte. Negen minuten later was het opnieuw Van de Donk die scoorde en zo stond het na ruim een kwartier al 2-0.

Het bleek een voorbode te zijn voor meer. Het was Jackie Groenen die na 26 minuten voetballen de 3-0 wist te maken. De speelster van Manchester United mikte raak na een knappe pass van Vivianne Miedema. Ruim vijf minuten voor het einde van de eerste helft viel ook de 4-0. Sherida Spitse trof doel vanaf de stip en bepaalde daarmee de ruststand op 4-0.

Na rust ging het iets minder hard met de goals, maar de 65 minuten viel dan toch de 5-0. Het was Groenen die haar tweede goal van de wedstrijd maakte. Elf minuten later bereidde Spitse de eerste goal van Aniek Nouwen in Oranje voor. Nouwen kopte raak uit een voorzet. Wie dacht dat het daarmee gedaan was, kwam bedrogen uit. In de slotfase scoorde ook Katja Snoeijs haar eerste interlandgoal, waarna de doelpuntenregen stopte: 7-0.

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!