Oranje O16 verslaat België dankzij doelpunten Ajacied Verkuijl

door Jesse ter Haar 0

Bron OnsOranje

Oranje O16 verslaat België dankzij doelpunten Ajacied Verkuijl

door Jesse ter Haar 0

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Oranje Onder 16 heeft dinsdag met 1-2 weten te winnen van de leeftijdsgenoten van België, zo schrijft OnsOranje. De Nederlanders, waaronder vijf Ajacieden, stonden bij rust al met 0-1 voor.

Namens Ajax stonden Jorrel Hato, Kayden Wolff, Mark Verkuijl en Skye Vink in de basis, terwijl Avery Appiah het met een rol als invaller moest doen. Dies Janse en Yasser el Aissati, eveneens Ajacieden, maakten maandag geen minuten.

Het was sowieso een bijzonder duel, omdat deze aanvankelijk niet op het programma stond. Oranje O16 zou een vierlandentoernooi spelen in Spanje, maar door het hoog opgelopen aantal coronabesmettingen werd deze afgelast. België Onder 16 werd de nieuwe tegenstander.

De Nederlanders waren vrijwel direct de betere ploeg, maar de goals bleven nog uit. Het was Verkuijl die een teruggelegde bal binnenschoot voor de 0-1. Uit een standaardsituatie kwamen de Belgen nog langszij, maar hierna was het opnieuw Ajax-speler Verkuijl die scoorde. Met zijn tweede goal bezorgde hij Oranje O16 de overwinning.

Volledige opstelling Oranje O16:

Opstelling Nederland: Husselin, Bassey (41. Dijkstra), Mesbahi, Hato, Van der Riet, Smit (78. Ulutas), Nazih (68. Jager), Verkuijl, Vink, Oerip, Wolff (68. Appiah).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties